Ομελέτα με κιμά και πατάτες
Συστατικά
Για τις πατάτες
700 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
1 λίτρο ηλιέλαιο
Για τον κιμά
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, λάπα, μία φορά περασμένο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το ταψί
¼ κ.γ. κύμινο
¼ κ.γ. πάπρικα
¼ κ.γ. μπούκοβο, καυτερό
1 κολοκυθάκι
400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
10 αυγά, μεσαία
¼ ματσάκι μαϊντανό
30 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό + έξτρα για το ταψί
ελαιόλαδο, για το ταψί
αλάτι
πιπέρι
Αποθήκευσε τα υπόλοιπα συστατικά στη λίστα για τα ψώνια σου.
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Για τις πατάτες
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο στη φριτέζα και αφήνουμε να κάψει.
Κόβουμε τις πατάτες σε στικς και τις ρίχνουμε σε δόσεις στη φριτέζα.
Τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα μπολ, μεταφέρουμε μέσα τις πατάτες και αφήνουμε στην άκρη.
Για τον κιμά
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια επιφάνεια κοπής.
Ρίχνουμε στο τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
Σπάμε με τα χέρια μας τον κιμά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε ανακινώντας το.
Ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ο κιμάς.
Κόβουμε το κολοκύθι σε πολύ μικρά κυβάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ. και μεταφέρουμε μέσα τις πατάτες.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και προσθέτουμε από πάνω τον κιμά.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε και αυτόν.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα σύρμα χειρός και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί η ομελέτα και να πάρει ωραίο χρώμα.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο