Ομελέτα με κάππαρη και ντοματίνια

Συνταγή: TINA WEBB  26 June, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Ομελέτα με κάππαρη και ντοματίνια

Φωτο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Καλοκαιρινή ομελέτα, έτοιμη στο πι και φι.

Υλικά:

2 - 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

7- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

4 αυγά

40 ml γάλα

2 κουτ. σούπας κάππαρη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ξερή ρίγανη

 

Μερίδες 2 - Μαγείρεμα 15'        

Διαδικασία:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 - 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, και 7- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση.

Σε ένα μπολ χτυπάμε 4 αυγά με 40 ml γάλα και αδειάζουμε στο τηγάνι. Κουνάμε το τηγάνι, ώστε να απλωθεί το αυγό ομοιόμορφα, και ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 3 - 4 λεπτά από τη μία πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να κάνει ωραία κρούστα από κάτω.

Προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας κάππαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι (αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε το καπάκι από μια μεγάλη κατσαρόλα) και αποσύρουμε.

Αφήνουμε το τηγάνι σκεπασμένο για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και από την επάνω πλευρά. Εναλλακτικά γυρίζουμε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά και από την άλλη πλευρά.

Πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη και συνοδεύουμε με φέτα ή γιαούρτι της αρεσκείας μας και ψωμί ή φρυγανιές.

Συνταγή: TINA WEBB

Πηγή: gastronomos.gr

 

Συνταγή: TINA WEBB  26 June, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα