Οι πρωταγωνιστές του β’ γύρου των εκλογών στην Κρήτη

cretapost.gr  28 May, 2019 ΑΡΘΡΑ
Οι πρωταγωνιστές του β’ γύρου των εκλογών στην Κρήτη

Όλες οι αναμετρήσεις

Δύο 24ωρα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Κρήτη και πλέον είναι γνωστό ποιοι δήμοι του νησιού θα χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής.

Ήδη οι υποψήφιοι των 12 δήμων έχουν ξεκινήσει επαφές, συναντήσεις αλλά και όλες τις διεργασίες προκειμένου να κερδίσουν έδαφος από τον «αντίπαλό» τους.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως σε κάποιους δήμους η διαδικασία θα εξελιχθεί σε… θρίλερ. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο δήμος Ανωγείων ο οποίος το 2014 ο νυν δήμαρχος Μανώλης Καλλέργης είχε βγει νικητής με μία μόλις ψήφο διαφορά από τον κ. Κεφαλογιάννη.

Οι παλιοί… γνώριμοι

Αδιαμφισβήτητα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο δήμος Ηρακλείου καθώς δύο… παλιοί γνώριμοι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά.

Ο λόγος για τον Γιάννη Κουράκη και τον Βασίλη Λαμπρινό που «πρωταγωνιστούν» ξανά στην διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

Οι δύο άνδρες βρίσκονται στις ίδιες θέσεις που ήταν και το 2014 με την διαφορά ότι τότε ο κ. Λαμπρινός ήταν ένας απλός υποψήφιος ενώ τώρα είναι ο δήμαρχος.

Το 2014 ο Γιάννης Κουράκης αν και κέρδισε στον πρώτο γύρο των εκλογών – όπως και φέτος – έχασε κατά την επαναληπτική διαδικασία με 20% περίπου διαφορά.

Την περίοδο εκείνη όμως ο Βασίλης Λαμπρινός αποτελούσε «νέο αίμα» για τη Λότζια ενώ τώρα έχει μία 5ετή πορεία στο δήμο Ηρακλείου.

Και οι δύο υποψήφιοι έχουν την… απαιτούμενη προϋπηρεσία στη Λότζια γι’ αυτό και αποτελεί μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της 2ης Ιουνίου.

12 δήμοι της Κρήτης  – 24 υποψήφιοι

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

 

cretapost.gr  28 May, 2019 ΑΡΘΡΑ