Oι Κινέζοι θέλουν το «Ελ. Βενιζέλος»!

mesaralive  13 March, 2015 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Oι Κινέζοι θέλουν το «Ελ. Βενιζέλος»!

Φωτο: startup.gr

Ο επικεφαλής της επενδυτικής FPMA Ltd., Μάικ Πόουν, σε δηλώσεις του στο Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία θα ασκήσει πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Σταθερό συνεχίζει να παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας.

Σειρά, λοιπόν, μετά τη Fraport που επαναλαμβάνει συνεχώς το ενδιαφέρον της για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, έχουν οι Κινέζοι.

Συγκεκριμένα, η Fridemann Pacific Asset Management (FPMA) Ltd, σε συνεργασία με την εταιρεία Shenzen Airport Group, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου στον ΔΑΑ, με στόχο να καταστήσει το αεροδρόμιο των Σπάτων πύλη εισόδου Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της επενδυτικής FPMA Ltd., Μάικ Πόουν, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, τις οποίες αναδημοσιεύει η «Καθημερινή», ανέφερε ότι η εταιρεία θα ασκήσει πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του «Ελ. Βενιζέλος».

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Πόουν σκοπεύει να έρθει στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του έτους προκειμένου να έχει επαφές για το συγκεκριμένο θέμα με τους αρμόδιους φορείς.

«Θεωρούμε ότι είμαστε μία από τις καλύτερες επιλογές για τους Έλληνες» είπε ο επικεφαλής της εταιρείας για να προσθέσει πως «η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο τουρισμό.

 Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε».

Την ίδια ώρα, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως με τη νέα κυβέρνηση οι πιθανότητες ώστε τα σχέδια των FMAP και Shenzen να βρουν πρόσφορο έδαφος, αυξάνονται καθώς η δεύτερη από τις δύο εταιρείες είναι κρατική.

Από την άλλη, η Fridemann Pacific Asset Management είναι ιδιωτική επιχείρηση η οποία επενδύει σε περιουσιακά στοιχεία αερομεταφορών.

Πηγή:protothema.gr

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

mesaralive  13 March, 2015 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα