Οι εκδηλώσεις Πολιτισμού στον Σίβα

mesaralive.gr  24 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Οι εκδηλώσεις Πολιτισμού στον Σίβα

Πολιτιστικός Αύγουστος στον Σίβα του Δήμου Φαιστού κι όλα είναι έτοιμα για το ξεκίνημα. Μετά την πρώτη βραδιά αφιερωμένη στην βεγγέρα, ακολουθεί η βραδιά θεάτρου, την Κυριακή στις 26 Αυγούστου, 9:00 το βράδυ.

Το θεατρικό εργαστήρι Ζαρού θα παρουσιάσει την παράσταση «Η υπόθεση της οδού Λουρσίν» μια φαρσοκωμωδία σε σκηνοθεσία Μάνου Παπαδογιαννάκη.

H θεατρική παράσταση είναι η στιγμή της βαθύτατης επικοινωνίας με το κοινό και το κάλεσμά του από την μεριά των ηθοποιών να μετέχει στην ιερή τούτη πράξη ώσπου να έρθει η ψυχική κάθαρση.

Η φαρσοκωμωδία είναι ένα είδος κωμικού θεατρικού έργου, που χαρακτηρίζεται από ελαφρότητα και συνήθως χοντρά αστεία, με αποκλειστικό σκοπό τη διασκέδαση του κοινού και την πρόκληση γέλιου. Αυτό που μας λείπει τα τελευταία χρόνια. Την Κυριακή στις 26 Αυγούστου λοιπόν στις 9:00 το βράδυ, θα έχουμε την ευκαιρία να γελάσουμε και να διασκεδάσουμε, συμμετέχοντας στην εξαιρετική αυτή θεατρική παράσταση.

 

Η προβολή της ταινίας «Αστακός» θα γίνει τη Δευτέρα στις 27 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ. Η ταινία αυτή του Γιώργου Λάνθιμου με τους ηθοποιούς Κόλιν Φάρελ και Ρέιτσελ Βάις, βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Καννών.

Βραδιές πολιτισμού στον Σίβα στον αποχαιρετισμό του Αυγούστου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Θέμος Κορνάρος» είναι πολύ δραστήριος και πιστεύει πως ο πολιτισμός μας δεν πρέπει να χαθεί στη δύνη των προβλημάτων της κρίσης. Ξέρει πως οι αξίες δεν πρέπει να εκπίπτουν και πως οι Τέχνες και τα Γράμματα θα φέρουν την λύση στο διαχρονικό πρόβλημα του τόπου μας. Εξάλλου τούτος ο τόπος γέννησε τον συγγραφέα – επαναστάτη Θέμο Κορνάρο, τον αγωνιστή για τη λευτεριά μας από τον τουρκικό ζυγό, Γιάννη Στεφανάκη ή Σκουντή. Το χώμα τούτο πάτησε ο άγ. Ιωάννης ο Ξένος ο οποίος βοήθησε ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξη του νησιού αλλά και στην πνευματική του ανάταση.

Ελάτε φίλοι μου να κοινωνήσουμε από του πολιτισμού μας το ποτήρι, νάμα ιερό.

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός κα αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].

 

mesaralive.gr  24 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα