Οι δέκα χρυσοί κανόνες του Καλού Κρητικού Πάσχα (μεταξύ σοβαρού κι αστείου).

mesaralive.gr  12 April, 2015 ΑΡΘΡΑ
Οι δέκα χρυσοί κανόνες του Καλού Κρητικού Πάσχα (μεταξύ σοβαρού κι αστείου).

Έχει το Πάσχα, ο οβελίας και το "σούβλισμα" κανόνες; Έχει κι είναι τουλάχιστον δέκα.

Κανόνας πρώτος: Ο καλός ψήστης είναι σαν τον καλό κυνηγό: Ξυπνάει νωρίς. Αν είναι να το ξεκινήσετε αργά ... τότε Καλά Χριστούγεννα (που ταιριάζουν και με τον καιρό).

Κανόνας δεύτερος: Αυτά για τα μοτέρ που χαλάνε την παράδοση, τα λένε μόνο όσοι δεν έχουν την ευθύνη του γυρίσματος.

Για τους "ταλαίπωρους" ψήστες η παράδοση μπορεί να είναι κάλλιστα και ηλεκτροκίνητη.

Κανόνας τρίτος: Υπάρχουν ασφαλώς και οι φούρνοι να σου ψήσουν το αρνί, αλλά τί τον πληρώνεις τον ΕΝΦΙΑ αν δεν σκάψεις έναν λάκκο στην αυλή να το σουβλίσεις.

Κανόνας τέταρτος: Αρχίζουμε το "δέσιμο" και μετά τηρούμε ενός λεπτού σιγή για τον λαό που περνάει μια σούβλα στο σώμα ενός ζώου, του δίνει μια γερή .. στο κεφάλι να περάσει, του σπάει τα κόκαλα, του τρώει τη γλώσσα, του αδειάζει το μυαλό και τα έντερα τα κάνει σουπίτσα.

Κανόνας πέμπτος: Βγάζουμε σέλφι με το αρνί. Εκτός από τα επίπεδα της χοληστερίνης να ανεβάσουμε και κάτι στο ... διαδίκτυον.

Κανόνας έκτος: Η σούβλα τραβάει ως μαγνήτης τους "ειδήμονες". Όλοι ξέρουν να πουν πως και πότε θα πετύχει ο οβελίας. Λίγοι ωστόσο έχουν όρεξη να ... ξεροψηθούν μαζί του.

Κανόνας έβδομος: Το σούβλισμα απαιτεί την δέουσα μουσική. Παραδοσιακή κι ανόθευτη για να μαυρίσει ο αμνός από το κακό του που δεν συμμετέχει στο γλέντι. Μαζί του επίσης μπορεί να αλλάξει χρώμα η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι λοιποί σκουντούφληδες που πασχίζουν νυχθημερόν να μας κόψουν τα γλέντια.

Κανόνας όγδοος: Το Πάσχα απαιτεί ανά(σ)ταση ψυχής. Όχι "επανάσταση". Μπαλωθιές και λοιπές κακές έξεις να λείπουν, για να περάσουμε όλοι "ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά"!!!

Κανόνας ένατος: Η ξεροψημένη πέτσα του αρνιού είναι δέλεαρ αλλά ας μην το παρακάνουμε γιατί οι γιατροί σουβλίζουν ομοίως με εμάς και λόγω ημέρας είναι .. δυσεύρετοι.

Κανόνας δέκατος και ... χρυσός: Τρώμε, πίνουμε, γλεντάμε, παραμερίζουμε την κρίση αλλά μετά φροντίζουμε να υπάρχει ... σκιώδες και αναπαυτικό μέρος για λίγες ώρες γαλήνης, ύπνου κι αποτοξίνωσης. Κυρίως δε, αρνούμαστε να οδηγήσουμε μετά την οινοποσία και την ... κρασοκατάνυξη. Έτσι εξασφαλίζουμε ... πολλά ακόμη Πάσχα για τον εαυτό μας και τους άλλους.

 

Καλή Ανάσταση σε όλους

 

Πηγή: ekriti.gr

 

mesaralive.gr  12 April, 2015 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα