Ο καιρός της εβδομάδας-Τα τελευταία στοιχεία

  13 September, 2021 ΑΡΘΡΑ
Ο καιρός της εβδομάδας-Τα τελευταία στοιχεία

ρος το καλοκαίρι» κοιτάζει ο καιρός, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου και μάλιστα την εβδομάδα αυτή αναμένονται αρκετά υψηλές θερμοκρασίες και ζέστη.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει: «Προς το καλοκαίρι εξακολουθεί να κοιτάζει ο καιρός με πρόσκαιρη έξαρση μάλιστα της ζέστης το ερχόμενο Σαβ/κύριακο 18-19 του Σεπτέμβρη, όπου η θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τοπικά και τους 33 βαθμούς Κελσίου!!».

Αλλά και ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημειώνει πως η εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας θα κυλήσει με καλοκαιρινό καιρό.

«Μάλιστα Παρασκευή και Σάββατο θα προσεγγίσουμε τους 35 με 37 βαθμούς κελσίου τοπικά….προσοχή όμως γιατί μετά αναμένεται να χειμωνιάσει απότομα», συμπληρώνει.

Ο καιρός της εβδομάδας

Ακολουθεί η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό αυτής της εβδομάδας:

Τρίτη 14-09-2021

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και στα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 30 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 15-09-2021

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 16-09-2021 και Παρασκευή 17-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και στα βόρεια και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σάββατο 18-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

  13 September, 2021 ΑΡΘΡΑ