Ντοματοκεφτέδες και φέτα ουζάτη, τηγανητή
10' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Τεμάχια: για 8 τεμάχια
100 γρ. φέτα σκληρή, σε φέτες 1 εκ.
περίπου 300 ml ούζο
3 μέτριες ώριμες ντομάτες, σε μικρά καρέ
20 ντοματάκια βελανίδια, στα τέσσερα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος
1 κουτ. γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
10 κουτ. σούπας αλεύρι
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε ντοματοκεφτέδες και φέτα ουζάτη, τηγανητή, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τη φέτα και ούζο τόσο ώστε να την καλύψει εντελώς – περίπου 300 ml.
Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τον δυόσμο (φρέσκο και ξερό), αλατοπίπερο και αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε καλά το μείγμα, το μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και 6-8 κουτ. σούπας από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί ένα χυλός.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να το καλύψει κατά το 1/3 και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (στους 160°C, αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής).
Με ένα κουτάλι παίρνουμε 1 γερή δόση χυλού και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι (θα πάρουμε 8 δόσεις, για ισάριθμους κεφτέδες).
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας.
Στραγγίζουμε τη φέτα και τη σκουπίζουμε απαλά.
Κόβουμε σε κύβους και αλευρώνουμε στο υπόλοιπο αλεύρι.
Τηγανίζουμε (στο ίδιο σκεύος, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο λάδι) σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
Στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τους ντοματοκεφτέδες.