Ντολμαδάκια με εύκολη σάλτσα ντομάτας και ούζου
Υλικά
4 κονσέρβες ντολμαδάκια γιαλαντζί
Για τη σάλτσα ντομάτας:
500 γρ. σάλτσα ντομάτας από τριμμένες ντομάτες
1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
50 ml ούζο
40 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
Για το σερβίρισμα:
κουκουνάρι, καβουρδισμένο
1 κουτ. σούπας άνηθο
Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι η γεύση της Σαρακοστής και με την αρωματική σάλτσα ούζου με σταφίδες θα απογειωθούν πραγματικά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε ελάχιστα. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι
συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1’.
Βήμα 2
Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια με τη σάλτσα, το κουκουνάρι και τον άνηθο.
Tips
Στη σάλτσα ντομάτας μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κύμινο.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο