Ντολμαδάκια με εύκολη σάλτσα ντομάτας και ούζου

olivemagazine.gr  07 April, 2022 ΑΡΘΡΑ
Ντολμαδάκια με εύκολη σάλτσα ντομάτας και ούζου

Υλικά

4 κονσέρβες ντολμαδάκια γιαλαντζί

Για τη σάλτσα ντομάτας:

500 γρ. σάλτσα ντομάτας από τριμμένες ντομάτες

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες

50 ml ούζο

40 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

Για το σερβίρισμα:

κουκουνάρι, καβουρδισμένο

1 κουτ. σούπας άνηθο

Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι η γεύση της Σαρακοστής και με την  αρωματική σάλτσα ούζου με σταφίδες θα απογειωθούν πραγματικά.

Διαδικασία
Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε ελάχιστα. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι
συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1’.

Βήμα 2

Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια με τη σάλτσα, το κουκουνάρι και τον άνηθο.

Tips

Στη σάλτσα ντομάτας μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κύμινο.

 

olivemagazine.gr  07 April, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα