
Σας μύρισε Ελλάδα….!
Μερίδες: 2 μερίδες
Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά
Χρόνος προετ.: 15 λεπτά
Συστατικά
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
2 μεγάλες κριθαροκουλούρες
Για το πέστο κάππαρης
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη με τα δάχτυλα
70 ml ελαιόλαδο
1 μέτρια ώριμη ντομάτα, σε μέτρια κομμάτια
2 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη και στραγγισμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ηλιόσποροι ανάλατοι (καθαρισμένοι) ή καρύδια χοντροκομμένα ή κουκουνάρια
Προετοιμασία
1. Πέστο: Χτυπάμε στο μπλέντερ το δυόσμο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο, μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την ντομάτα, την κάππαρη, πιπέρι και τους ηλιόσπορους (ή τα καρύδια ή τα κουκουνάρια) και τα δουλεύουμε με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε οι ντομάτες να ψιλοκοπούν, αλλά να μην πολτοποιηθούν εντελώς.
2. Βρέχουμε πολύ ελαφρά τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το πέστο και τη φέτα και σερβίρουμε αμέσως.
Αν θέλουμε, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
Ο ντάκος είναι ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ γεύμα, αλλά, αν θέλουμε, φτιάχνουμε μια ομελέτα «για τη μέση» για πιο χορταστικό αποτέλεσμα.
Πηγή: Γαστρονόμος/msn.com
Δείτε επίσης
- Χερσαία επιχείρηση στη Γάζα – Φάλαγγες βαν και κάρων μεταφέρουν οικογένειες στην προσφυγιά
- Το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης της Γάζας
- Politico: Υπαρξιακής φύσης ζήτημα η αντιπαράθεση του Πούτιν με τη Δύση
- Ζελένσκι μετά τον συναγερμό σε Πολωνία-Ρουμανία: Η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο
- Τραμπ: Το ΝΑΤΟ να σταματήσει τις αγορές ρωσικού πετρελαίου και να επιβάλει δασμούς στην Κίνα