Nικολιδάκης: “Όχι” στην αυτονόμηση του Τυμπακίου

  14 September, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Nικολιδάκης: “Όχι” στην αυτονόμηση του Τυμπακίου

Υπέρ της δημιουργίας μεγαλύτερων δημοτικών σχημάτων, ωστόσο, ο Δήμαρχος Φαιστού

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Μεσαρά και ειδικότερα στον Δήμο Φαιστού η αποκάλυψη του Radiome 88.4 ότι επανεκκινείται η συζήτηση για αυτονομία του Τυμπακίου και επανασύσταση του παλαιού Δήμου. Μάλιστα ο πρώην Πρόεδρος της Εισαγγελίας Εφετών Νίκος Μαρκάκης όπως είπε στο Radiome 88.4 έχει συσταθεί Επταμελής Επιτροπή που θα τεκμηριώσει και θα επανεκκινήσει τη συζήτηση λέγοντας ότι και ο νόμος το προβλέπει και τα κριτήρια υπάρχουν καθώς το Τυμπάκι έχει αυτόνομη οικονομία και γεωγραφικά μπορεί να σταθεί ως δήμος διαθέτοντας μάλιστα 23 χιλιόμετρα παραλία.

Μια μέρα μετά την αποκάλυψη θέση για το ζήτημα που έχει ανοίξει πήρε και ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης ο οποίος λέει ουσιαστικά όχι στην απόσχιση του Τυμπακίου από τον Δήμο Φαιστού, ναι σε μεγαλύτερους δήμους. Ο κ. Νικολιδάκης μιλώντας στο Radiome 88.4 πρόσθεσε ακόμη ότι η αυτονομία του Τυμπακίου δεν προβλέπεται από την παρούσα νομοθεσία και μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να γίνει.

“Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του απόψεις. Οι μεγάλοι δήμοι είναι ισχυροί μπορούν να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν. Θεωρώ ότι το θέμα αυτό νομοθετικά έχει κλείσει. Το ίδιο το κράτος με νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή μπορεί να ανοίξει. Δεν υπάρχουν προβλέψεις από τον ισχύοντα νόμο” ανέφερε ο Δήμαρχος Φαιστού.

Ακούστε τι είπε ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης στο Radiome 88.4

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  14 September, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα