Νέοι χώροι για τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Πόμπια

mesaralive.gr  18 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Νέοι χώροι για τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Πόμπια

Φωτο: mesaralive.gr

Νέες αίθουσες, έχουν στη διάθεσή τους τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μοιρών το οποίο στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με το Δημοτικό Σχολείο της Πόμπιας.

Οι νέες αίθουσες δημιουργήθηκαν μετά την ανα-διαρρύθμιση χώρων που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας κ. Σωσώς Μαράκη – Μαυρoμανωλάκη σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή και με χρηματοδότηση του Δήμου Φαιστού, ενώ το πρωί πραγματοποιήθηκε και ο αγιασμός των αιθουσών.

Στον Αγιασμό που τελέστηκε από Ιερείς της Πόμπιας, παρευρέθηκαν  ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Αποστολάκης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Φαιστού κ. Γιάννης Νικολακάκης, η ΓΓ του Δήμου Φαιστού κ. Μαρία Σοφουλάκη ,Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς «Η ΦΑΙΣΤΟΣ» κ. Γρηγόρης Γιαμαλάκης,  ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πόμπιας κ. Ζερβάκης, η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Πόμπιας κ. Βάλια Λεμονάκη, εκπρόσωποι  του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου, μαθητές και γονείς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

 

Οι νέοι χώροι

Μιλώντας στο mesaralive.gr το οποίο είχε προσκληθεί και παρευρέθηκε στην τελετή του Αγιασμού,  η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Σωσώ Μαράκη Μαυρoμανωλάκη,  ανέφερε ότι μετά την ανα-διαρρύθμιση που έγινε, τόσο στον ενιαίο χώρο  εκδηλώσεων, όσο και στην είσοδο του σχολείου, δημιουργήθηκαν τέσσερις νέες αίθουσες. Στην είσοδο του κτηρίου με την ανα - διαρρύθμιση δημιουργήθηκε η αίθουσα λογοθεραπείας και η αίθουσα φυσικοθεραπείας, ενώ  στο σημείο που βρισκόταν  ο χώρος εκδηλώσεων, βρίσκονται πλέον μια εκπαιδευτική αίθουσα και μια αίθουσα του Κοινωνικού Λειτουργού. «Το σχολείο είναι τετραθέσιο, έχουμε τέσσερις δασκάλους και μία εγώ πέντε, καθώς επίσης λειτουργούν Λογοθεραπεία Φυσικοθεραπεία, και το σχολείο διαθέτει Ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό». Η κ. Μαράκη σημειώνει επίσης ότι οι εργασίες για την δημιουργία των αιθουσών ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν το Πάσχα, σε συνεργασία του Σχολείου με την Σχολική Επιτροπή και το Δήμο Φαιστού τον οποίο και ευχαρίστησε, αφού χάρη στις παρεμβάσεις οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου έχουν πλέον νέες αίθουσες και νέους χώρους.

 

mesaralive.gr  18 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα