Ναί, … στην παραχώρηση του νερού άρδευσης του Δήμου Φαιστού στους ΤΟΕΒ.

mesaralive.gr  06 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ναί, … στην παραχώρηση του νερού άρδευσης του Δήμου Φαιστού στους ΤΟΕΒ.

φωτογραφίες:mesaralive.gr

Έπειτα από ένα μαραθώνιο δημοτικό συμβούλιο, διάρκειας πέντε ωρών, το οποίο σύμφωνα με έμπειρα δημοτικά στελέχη “είχαμε χρόνια να το ζήσουμε αυτό”, υπερψηφίστηκε η εισήγηση για την παραχώρηση του νερού άρδευσης, με ψήφους 19 υπέρ έναντι 8 κατά….

Ο κ. Αρμουτάκης, τόνισε εξαρχής στην τοποθέτησή του ότι, η άρδευση αποτελεί μεγάλο αγκάθι για την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου Φαιστού και επεσήμανε με μια δόση κριτικής διάθεσης, τις βαρύτατες ευθύνες διαχρονικά της εκάστοτε Δημοτικής αρχής, για το φλέγον αυτό θέμα.

Ο κ. Αρμουτάκης στην τελευταία τοποθέτησή του χαρακτήρισε ως μια μεγάλη τομή για τον Δήμο Φαιστού την παραχώρηση του νερού προς τα ΤΟΕΒ, καλώντας παράλληλα τα μέλη του σώματος να ψηφίσουν ομόφωνα τη σχετική εισήγηση.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Μαρία Πετρακογιώργη, κατηγόρησε σε υψηλούς τόνους (προς το τέλος της συνεδρίασης “έκλεισε η φωνή της”) την πολιτική της Δημοτικής αρχής, κάνοντας λόγο για κατακερματισμό του Δήμου Φαιστού!

Εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της, στη μη παραχώρηση του συνόλου της άρδευσης του Δήμου Φαιστού στα ΤΟΕΒ, πρότεινε εάν γίνει κάποια παραχώρηση να παραχωρηθεί μόνο στη ΔΕΥΑ Φαιστού…

Κλείνοντας την τοποθέτηση της η κα  Πετρακογιώργη τόνισε ότι “η υποχρέωση του Δήμου είναι να εξασφαλίζει νερό ύδρευσης και άρδευσης, σε όλους τους δημότες, καθώς και μια ενιαία τιμολογιακή πολιτική.

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.  Χαρίλαος Κοκαράκης, τάχθηκε κατά της εκχώρησης του νερού προς τα ΤΟΕΒ, μίλησε για βιασύνη και προχειρότητα, όσον αφορά το σχέδιο μεταβίβασης του νερού και απευθυνόμενος στο σώμα, με επικριτικό ύφος  είπε “γιατί δεν δείξαμε και την ίδια ευαισθησία στο ζήτημα της μη αποκομιδής των σκουπιδιών και στην ελλιπή ηλεκτροδότηση;”.

Επιπρόσθετα, επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Τυμπακίου και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Φαιστού, κ. Μανώλη Στυλλιανάκη, επειδή δεν συγκάλεσε Τοπικό Συμβούλιο στο Τυμπάκι, για να συζητηθεί το κρίσιμο αυτό θέμα.

 

mesaralive.gr  06 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα