Φωτο: breast-cancer.gr
Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το λάχανο, το μπρόκολο και το νεροκάρδαμο, έχουν υψηλή συγκέντρωση σουλφοραφάνης, ενός φυσικού συστατικού που έχει σχετισθεί με ισχυρή προστασία από τον καρκίνο.
Επιστήμονες στις ΗΠΑ αρχίζουν κλινική μελέτη στην οποία θα δοκιμάσουν ένα σκεύασμα από μπρόκολο για την πρόληψη της υποτροπής ορισμένων μορφών καρκίνου.
Πειράματα στο εργαστήριο έχουν ήδη δείξει ότι το σκεύασμα μπορεί να προστατεύσει τα ποντίκια από τον καρκίνο του στόματος και οι επιστήμονες θέλουν να δουν αν το ίδιο ισχύει για τους πάσχοντες από καρκίνο κεφαλής & τραχήλου.
Δείτε επίσης
- Υγρός τάφος παραμένει η Μεσόγειος: Πάνω από 1.300 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το 2025
- Οι ΗΠΑ ακύρωσαν τη συνάντηση στη Βουδαπέστη λόγω των απαιτήσεων της Μόσχας – Το παρασκήνιο
- Τουλάχιστον 50 νεκροί στη διάρκεια της νύκτας από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα
- Στον πάγο η ένταξη νέων κρατών από τα Βαλκάνια στην ΕΕ – Οι φόβοι, η έλλειψη σύμπνοιας και τα βέτο
- Σοκολάτα: Ποια συστατικά την αντικαθιστούν και οι εναλλακτικές-έκπληξη





