Μπριάμ με μπακαλιάρο

Υλικά
600 γρ. μπακαλιαράκια
2 μέτριες πατάτες
1 μελιτζάνα
4 κολοκυθάκια μικρά
1 πιπεριά
1 ντομάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελ. σκόρδο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
2 κλων. μαϊντανό
2 κλων. μάραθο
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα λαχανικά.
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες
Κόβουμε την μελιτζάνα σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε τα τρυφερά κολοκυθάκια και την ντομάτα σε χοντρές φέτες.
Αν τα κολοκύθια είναι τρυφερά και έχουν κολοκυθολούλουδα καθαρίζουμε τους στήμονες και τα μαγειρεύουμε κι αυτά.
Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε μία στρώση τα κομμένα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, την πιπεριά, την μελιτζάνα και την ντομάτα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό.
Πιέζουμε τα λαχανικά στο ταψί.
Προσθέτουμε τα κλωνάρια μαϊντανού και μάραθου.
Σκεπάζουμε το ταψί με καπάκι ή με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το μπριάμ με μπακαλιάρο σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στην μεσαία σχάρα στους 200ºC. Ψήνουμε για 30´ με σκέπασμα.
Ξεσκεπάζουμε το μπριάμ και ψήνουμε για περίπου 10’ μέχρι σχεδόν να είναι έτοιμες οι πατάτες.
Ακουμπάμε τους μπακαλιάρους πάνω στο μπριάμ και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15´ επιπλέον.
Σερβίρουμε το μπριάμ με τα μπακαλιαράκια όσο είναι ζεστά.
Μυστικό επιτυχίας
Επειδή τα λαχανικά του μπριάμ ψήνονται σε διαφορετικούς χρόνους, κόψτε τις πατάτες σε πιο λεπτές φέτες από τα υπόλοιπα λαχανικά, για να ψηθεί όλο το μπριάμ ομοιόμορφα.
Αν σας αρέσει το μπριάμ, δείτε επίσης και την βασική συνταγή μου!
Δείτε επίσης
- «Σπαγγέτι» αγγουριού με πικάντικη σάλτσα από ντοματίνια, ελιές και μυρωδικά
- Real Estate: Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις στην αγορά ακινήτων του Ηρακλείου
- Ανδρουλάκης: «Πολιτική αλλαγή, για να τελειώσουμε με την ηθική και πολιτική παρακμή»
- ΕΦΚΑ: Οδηγός με τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες για τις 24 δόσεις σε Ταμεία
- Πολύ υψηλος ο κίνδυνος πυρκαγιας για αύριο στην Κρήτη