Μπορμπουδάκη: «Όχι άσκοπη προσέλευση στα νοσοκομεία»

  14 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Μπορμπουδάκη: «Όχι άσκοπη προσέλευση στα νοσοκομεία»

«Μένουμε σπίτι, όχι άσκοπη προσέλευση στα νοσοκομεία» είναι το μήνυμα της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

Η κ. Μπορμπουδάκη σε δηλώσεις της στο cretapost τόνισε ότι είναι σημαντικό να μην έχουμε θετικά αποτελέσματα.

«Για να μην έχουμε θετικά κρούσματα θα πρέπει να ακολουθούμε προσεκτικά τους οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. Αυτό σημαίνει ότι παραμένουμε σπίτι, αυτοπροστατευόμαστε για να μπορούμε να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας.

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες ατομικής υγιεινής και αποφεύγουμε χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός. Οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά παραμένουν στα σπίτια», επεσήμανε σχετικά η κ. Μπορμπουδάκη.

Υπάρχουν κρεβάτια στις ΜΕΘ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Κρήτη για την διαχείριση αυτής της κρίσης καθώς τα νοσοκομεία είναι πλήρως εξοπλισμένα από υγειονομικό υλικό ενώ υπάρχουν και κρεβάτια στις ΜΕΘ.

«Από τη πρώτη στιγμή που έγινε η σύσκεψη στις 27 Ιανουαρίου στο υπουργείο Υγείας και δόθηκαν οι οδηγίες από τον ίδιον τον υπουργό και όλη την ομάδα του υπουργείου και του ΕΟΔΥ ξεκινήσαμε την προετοιμασία του συστήματος.

Υπάρχει εξοπλισμός, υπάρχει υγειονομικό υλικό, υπάρχει εκπαίδευση και είμαστε σε ετοιμότητα. Υπάρχουν κρεβάτια σε ΜΕΘ» προσθέτοντας παράλληλα πως πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και να μην υπάρχει «άσκοπη προσέλευση στα νοσοκομεία».

 

  14 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα