“Μπαζώνεται” σιγά σιγά το λιμάνι στους Καλούς Λιμένες!!!

mesaralive.gr  09 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
“Μπαζώνεται” σιγά σιγά το λιμάνι στους Καλούς Λιμένες!!!

φωτο:Περιφέρεια Κρήτης

Προβλήματα και μάλιστα σοβαρά αντιμετωπίζει το λιμάνι στον παραλιακό οικισμό των Καλών Λιμένων

Αυτό συμπεραίνει κανείς από την επιστολή του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Καλών Λιμένων, μέσα από την οποία το έργο χαρακτηρίζεται «μισερό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Καλών Λιμένων, λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του λιμένος των Καλών Λιμένων, είχε δώσει και πάλι τον χαρακτηρισμό αυτό, ενώ τώρα επανέρχεται κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το λιμενικό έργο, προειδοποιώντας ότι αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα  «το λιμάνι σε λίγο καιρό θα γίνει μια ωραία αμμουδιά περιτοιχισμένη από μπετόν».

Μιλώντας στο mesaralive.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Καλών Λιμένων κ. Κώστας Παπαντωνάκης τονίζει «θεωρώ ότι έχει γίνει λάθος στη μελέτη. Ίσως να μην λήφθηκαν υπ΄ όψη κάποια σημαντικά θέματα και τώρα το λιμάνι κινδυνεύει.

Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από τους αρμόδιους γιατί σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει λιμάνι αλλά παραλία και το λιμάνι το χρειαζόμαστε στην περιοχή, γι΄αυτό το λόγο εξάλλου κατασκευάστηκε».

Στην επιστολή η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου  κ. Κώστα Παπαντωνάκη, αναφέρεται ότι  «επιβεβαιώνεται» ο χαρακτηρισμός «μισερό» που είχε δοθεί στο παρελθόν από το Σύλλογο.

Επίσης στην επιστολή αναφέρεται «Πριν από λίγο καιρό κατά το μήνα Μάιο "μπαζώθηκε" όλη η δυτική προβλήτα με άμμο σε σημείο που το βάθος του νερού δεν ξεπερνά τους 20 πόντους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελλιμενιστούν μικρά σκάφη, η χωρητικότητα μικραίνει και υπάρχει συνωστισμός σκαφών στο υπόλοιπο μέρος του λιμανιού.

Ο Σύλλογός μας φοβάται ότι τους χειμερινούς μήνες θα "μπαζωθεί" όλο το λιμάνι.

Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Κρίνεται αναγκαία η επέκταση του υπάρχοντος μόλου.

Ο Δήμος, το Λιμενικό Ταμείο, η Περιφέρεια θα πρέπει να ζητήσουν ευθύνες από τους μελετητές του έργου ή από άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ας προλάβουν, λοιπόν, να σώσουν το υπόλοιπο μέρος πριν είναι αργά και το λιμάνι να γίνει άχρηστο.

Σπαταλήθηκαν τόσα χρήματα και το λιμάνι σε λίγο καιρό θα γίνει μια ωραία αμμουδιά περιτοιχισμένη από μπετόν.

Ο Σύλλογος προχώρησε σε δεντροφύτευση περιμετρικά του λιμανιού με δασικά και καλλωπιστικά δέντρα για τον καλλωπισμό του.

Επίσης προέβη στον καθαρισμό της προβλήτας από τα σκουπίδια που υπήρχαν μέσα και έξω από την προβλήτα» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Καλών Λιμένων.

 

mesaralive.gr  09 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ