Μουντιάλ 2022:  Κακή η Εθνική, έμεινε στο 1-1 με την Γεωργία

  01 April, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Μουντιάλ 2022:  Κακή η Εθνική, έμεινε στο 1-1 με την Γεωργία

Άοσμη, άγευστη και άχρωμη η Εθνική ομάδα έμεινε στο 1-1 με την Γεωργία στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και όπως φαίνεται από πολύ νωρίς απομακρύνεται από τον στόχο της 2ης θέσης στον όμιλο.

Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι προερχόταν από ένα αποτέλεσμα (η ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ισπανία) που της έδινε ψυχολογική ώθηση, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και σε καμιά περίπτωση δεν έδειξε ότι έδινε έναν αγώνα που πριν από την σέντρα του είχε χαρακτηριστεί ως τελικός. Αντίθετα, η Γεωργία ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και αν κάποια ομάδα άξιζε τη νίκη, σίγουρα ήταν αυτή και όχι η Εθνική μας.

Η Ελλάδα απείλησε μόλις μια φορά ουσιαστικά, όταν στο 8ο λεπτό, έπειτα από συνδυασμό του Φορτούνη με τον Γιαννούλη, ο τελευταίος έβγαλε παράλληλα στον Τζόλη, όμως ο παίκτης του ΠΑΟΚ, από καλή θέση σούταρε άουτ.
Η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους που πήραν τον έλεγχο του αγώνα και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 28ο λεπτό με τον καλύτερό τους παίκτη τον Κβαρατσκέλια, ο οποίος αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπλοκαρίστηκε την τελευταία στιγμή από τον Τζαβέλλα.

Η ισορροπία του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού και οι αλλαγές του Τζον Φαν΄τ Σχιπ, αυτή τη φορά ήταν άστοχες. Η Εθνική παρέμεινε νωχελική, με την Γεωργία να κρατά αυτή το ρυθμό και να έχει πιο καλές στιγμές.

Ακόμα και έτσι όμως, η τύχη αποφάσισε να πάρει το μέρος της Ελλάδας. Στο 76ο λεπτό έπειτα από μια «τυφλή» σέντρα του Λημνιού, ο Κακαμπάτζε αντί να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας το προβάδισμα στην Εθνική μας σε ένα σημείο μάλιστα που θα μπορούσε με καλή διαχείριση να το κρατήσει μέχρι το τέλος.

Όμως, η Εθνική δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ούτε αυτό το απρόσμενο «δώρο», καθώς δύο λεπτά μετά, ο Κβαρατσκέλια, πέρασε ξανά τους Ελληνες αμυντικούς και με σουτ αυτή τη φορά νίκησε τον Βλαχοδήμο, ισοφαρίζοντας άμεσα σε 1-1.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι το τέλος, η Γεωργία ήταν αυτή που προσπάθησε για το δεύτερο γκολ, σε αντίθεση με την Ελλάδα, που παρέμεινε σε παθητικό ρόλο, δείχνοντας βολεμένη με την ισοπαλία.

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Μπακάκης (41’ λ.τ. Μαυρίας), Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (86΄Σιώπης),  Μπακασέτας (71’ Μασούρας), Φορτούνης, Τζόλης (46’ Λημνιός), Παυλίδης (71’ Γιακουμάκης).

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Λόρια, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουργιανιά (74′ Γκβίλια), Λομπχανίτζε (84’ Τσιγκάουι), Κιτεϊσβίλι (84′ Κβεκβεσκίρι), Κβαρατσκέλια, Ζιζβιβάτζε (63’ Κβιλιτάια).

*Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ισπανία νίκησε με 3-1 το Κόσσοβο και πέρασε αυτή στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερη τη Σουηδία.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου: Ισπανία 7 (3 αγ.), Σουηδία 6 (2 αγ.), Ελλάδα 2 (2 αγ.), Γεωργία 1 (3 αγ.), Κόσσοβο 0 (2 αγ.).

 

  01 April, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ