Μουντιάλ 2022:  Έχασε βαθμούς κι ελπίδες η Εθνική στο Κόσοβο (HL)

  06 September, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Μουντιάλ 2022:  Έχασε βαθμούς κι ελπίδες η Εθνική στο Κόσοβο (HL)

Παλιές κακές ημέρες θύμισε η Εθνική ομάδα που αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) στο Κόσοβο (η τρίτη σερί ισοπαλία με το ίδιο σκορ μετά την Ισπανία και τη Γεωργία) και ουσιαστικά βλέπει τις ελπίδες της για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ να εξανεμίζονται. Η ομάδα του Φαν 'τ Σχιπ ήταν κάκιστη, ναυάγησε στην Πρίστινα και νωρίς νωρίς μένει εκτός στόχου καθώς την ίδια στιγμή που έχει συγκεντρώσει μόλις 3 βαθμούς σε τρεις αγώνες, η Ισπανία έχει φτάσει τους 10 σε πέντε ματς και η Σουηδία τους 9 σε τρία ματς, ενώ και το Κόσοβο έχει τέσσερις πόντους!

Την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διασωθεί ό,τι μπορεί και να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες μαθηματικές ελπίδες της. Ήδη όμως το τρένο για το Κατάρ πέρασε και η Εθνική δεν ανέβηκε ποτέ... Η Ελλάδα παραμένει μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις καθώς για τελευταία φορά έδωσε το παρών το 2014 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Εκτοτε μόνος αποτυχίες...

Δεν λειτούργησε το 3-5-2

Το ξεκίνημα της Εθνικής στο ματς ήταν κακό καθώς το Κόσοβο πήρε τον έλεγχο και δεν επέτρεψε στην Ελλάδα να κυκλοφορήσει την μπάλα και να ελέγξει τον ρυθμό. Το 3-5-2 που επέλεξε ο Φαν 'τ Σχιπ δεν λειτούργησε αρχικά προς όφελος της ελληνικής ομάδας που είχε προβλήματα τόσο ανασταλτικά όσο και μεσοεπιθετικά.

Παρ' όλα αυτά, η Ελλάδα στο 45'+2' βρήκε ανέλπιστα ένα γκολ με βάση την εικόνα της μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Μπακασέτας πάσαρε εξαιρετικά προς τον Δουβίκα, ο οποίος εκτέλεσε ιδανικά ανοίγοντας το σκορ για τη Γαλανόλευκη (0-1).

Στο β' ημίχρονο η Ελλάδα κινήθηκε και πάλι σε... ρηχά νερά. Δημιούργησε και απείλησε ελάχιστα. Παράλληλα, όμως κατόρθωσε να κρατήσει το Κόσοβο μακριά από την περιοχή του Βλαχοδήμου, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ραχμάνι που πέρασε ελάχιστα άουτ. Κατά τα άλλα, οι Κοσοβάροι είχαν μια ανούσια υπεροχή, καθώς είχαν την μπάλα στα πόδια τους αλλά δεν ήξεραν τι να την κάνουν.

Η Ελλάδα πήγαινε όμως γυρεύοντας και το πλήρωσε καθώς στις καθυστερήσεις το Κόσοβο πήρε το γκολ που άξιζε βάσει της συνολικής εικόνας του. Στο 93' ο Μουρίκι εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Βλαχοδήμου και γενικώς όλης της αμυντικής γραμμής και ισοφάρισε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Ο Τζαβέλλας διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ αλλά το κακό είχε γίνει...

Κόσοβο: Μούριτς, Χαντεργκιονάι, Αλίτι (78' Φαζλίι), Ραχμάνι, Βοϊβόντα, Μπέρισα (78' Λοσάι), Ντρέσεβιτς, Χαλίμι (84' Μουσλίγια), Ράσιτσα, Μουρίκι, Καστράτι (46' Μπίτικι).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (89' Κυρ. Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μπακασέτας, Γιαννούλης, Δουβίκας (63' Μάνταλος), Παυλίδης (80' Φούντας).

Η βαθμολογία του Β' Ομίλου

1. Ισπανία 10 (11-5) - 5 αγ.

2. Σουηδία 9 (6-1) - 3 αγ.

3. Κόσοβο 4 (3-7) - 4 αγ.

4. Ελλάδα 3 (3-3) - 3 αγ.

5. Γεωργία 1 (2-9) - 5 αγ.

 

  06 September, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα