“Μου κόψανε την επιδότηση αλλά ο ΕΛΓΑ ήρθε παραπάνω ... γιατί;”

mesaralive.gr  12 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
“Μου κόψανε την επιδότηση αλλά ο ΕΛΓΑ ήρθε παραπάνω ... γιατί;”

Βρήκαμε και αναδημοσιεύουμε επιστολή απελπισμένου αγρότη της μεσαράς, στο cretalive.gr για τη μείωση της επιδότησης, και την αύξηση στο χαράτσι υπέρ του ΕΛΓΑ

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Αγαπητό Cretalive,

Είμαι ένας αγρότης με θερμοκήπια από τη Μεσσαρά που καθημερινά δίνω μάχη για να βγάλω ένα μεροκάμματο και να σπουδάσω τα παιδιά μου. Ήρθανε οι αγροτικές επιδοτήσεις πετσοκομμένες και θα περίμενε κάποιος αφού μειώνονται όλα να μειωθούν και οι εισφορές του ΕΛΓΑ.

Αντ´ αυτού πηγαίνοντας σήμερα στην τράπεζα για να δω τι χρήματα έχουν καταβληθεί στο λογαριασμό μου από ενισχύσεις, είδα οργισμένος να παρακρατείται από τα χρήματα που θα εισέπραττα αντί των 300-400 ευρώ που κάθε χρόνο πλήρωνα υπερ ΕΛΓΑ να μου παρακρατούν φέτος 570 ευρώ! Γιατί; Μήπως μου παρέχουν υπηρεσίες και δεν το ξέρω; Σας ενημερώνω πως πέρισυ στις μεγάλες φωτιές της Μεσαράς καταστράφηκα ολοσχερώς. Κι αν δεν με βοηθούσαν κάποιοι φίλοι στηρίζοντας με στην προσπάθεια να ξαναστήσω την αγροτική μου επιχείρηση θα ήμουνα τώρα στο δρόμο.

Ο ΕΛΓΑ ήλθε έκανε αυτοψία και αντί να μου δώσει μια ενίσχυση που καταστράφηκα γυρίζοντας οπίσω ένα μέρος των χρημάτων που αγόγγυστα δίνω κάθε χρόνο με έχει στο περίμενε! Και έρχεται τωρα και χωρίς να με ρωτήσει να αναβαθμίζει το χαράτσι που μου παίρνει για τις δήθεν, ανύπαρκτες στην ουσία, υπηρεσίες του! Πραγματικά δεν ξέρω πως να αντιδράσω εκτός από το να σας μεταφέρω την οργή μου για την πρωτοφανή κοροϊδία και εξαπάτηση που βιώνω!

Ένας εξαγριωμένος αγρότης από το Νότο του Ηρακλείου.

 

mesaralive.gr  12 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ