Μοσχαρίσια μπριζόλα με baby πατάτες και σάλτσα κρασιού
10' προετοιμασία
4 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 4 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τις μπριζόλες
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες Τ bone ή σπαλομπριζόλες πάχους περίπου 4 - 5 εκ.
1 κιλό πατατούλες baby, καλά πλυμμένες και με τη φλούδα τους
40 ml ελαιόλαδο
2 - 3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
Για τη σάλτσα
400 ml κόκκινο ξηρό κρασί
100 ml μπράντι
300 ml σπιτικός ζωμός κρέατος
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κουτ. σούπας θυμάρι, ξερό
1 γεμάτη κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
50 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Λαδώνουμε καλά τις μπριζόλες και τις πατατούλες.
Aλείφουμε τις μπριζόλες με το λάδι και τις τοποθετούμε στις ειδικές σακούλες αφαιρώντας εντελώς τον αέρα με το ειδικό μηχάνημα και τις βυθίζουμε στην συσκευή Sous Vide στους 82℃ για 3 ώρες ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Όταν είναι έτοιμα, και όπως είναι μέσα στη σακούλα τους, τα παγώνουμε σε ένα μπολ με νερό.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα ίσα να το αρωματίσει.
Ρίχνουμε το κρασί, το μπράντι, τον ζωμό και αλατοπίπερο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι η ποσότητα των υγρών να μειωθεί και να μείνει το 1/3 και να σχηματιστεί μια πυκνόρευστη σάλτσα.
Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το βούτυρο και το θυμάρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις πατάτες από τις σακούλες και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τις μπριζόλες και τις πατάτες (καλύτερα σε δόσεις) για 1 - 2 λεπτά, από κάθε πλευρά.
Τις μοιράζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε με όση από τη σάλτσα θέλουμε και σερβίρουμε μαζί με ντοματίνια ή άλλα ψητά λαχανικά της αρεσκείας μας.