Μίλησαν για τα παιδιά, στην Εσπερίδα του Συλλόγου «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

mesaralive.gr  28 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μίλησαν για τα παιδιά, στην Εσπερίδα του Συλλόγου «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Με αρκετό κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Συλλόγου ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» , πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, η Εσπερίδα με θέμα «Ας μιλήσουμε για τα παιδιά μας».

Γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για πολύ σοβαρά θέματα, από Λογοθεραπεύτρια, Γυναικολόγο, και Ψυχολόγο, ενώ τη δική τους νότα στην εκδήλωση έδωσαν οι μαθητές Δ2 Δημοτικού Σχολείου Μοιρών με την καθοδήγηση της Δασκάλας κ. Ερμιόνης Κυριακάκη, παρουσιάζοντας project  με θέμα «Διαφορετικότητα - Άτομα με Ειδικές Ανάγκες».

Οι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η κ. Ευαγγελία Χασουράκη, Λογοθεραπεύτρια, ο κ. Μικελάκης Γιώργος (Γυναικολόγος), η κ. Μιρέλα Παπαϊωσήφ (Ψυχολόγος).

 

Κοντά στα ΑμεΑ ο Δήμος

Τον δικό του χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι τα άτομα με ειδικές δεξιότητες δεν μένουν κάπου ειδικά.

Είναι στη γειτονιά μας, στο διπλανό διαμέρισμα, στο ίδιο μας το σπίτι. Είναι άτομα που ζουν στο ίδιο  περιβάλλον με εμάς, έχουν τις ίδιες καθημερινές ανάγκες με εμάς. Ανάγκη για φίλους και διασκέδαση, για μόρφωση για δουλειά, για αποδοχή, δηλαδή ότι ακριβώς και εμείς».

Επίσης ο κ. Αρμουτάκης σημείωσε ότι το επίσημο κράτος αλλά και εμείς ως απλοί πολίτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε  την ανάγκη σεβασμού στη διαφορετικότητα του άλλου και ότι δεν υπάρχει  εκπαίδευση δύο ταχυτήτων.

«Η  εκπαιδευτική κατάρτιση των παιδιών μας δεν πρέπει να διαχωρίζεται  αλλά να απευθύνεται ανεξαιρέτως σε όλα τα παιδιά του κόσμου τα οποία με της σειρά τους είναι οι στυλοβάτες και αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Ο δήμαρχος κατέληξε ότι «ο Δήμος είναι πρόθυμος να  συνεργαστεί με όλους τους φορείς της περιοχής  και αποδέχεται κάθε σχετική πρόταση ατόμων και φορέων ώστε να αναπτυχθεί η κοινωνική ευαισθησία και να δημιουργήσουμε για τα παιδιά μας ένα πιο ανθρώπινο και δημιουργικό περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», Μανώλης Στεφανουδάκης, στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του τονίζοντας τους σκοπούς και τους στόχους της Εσπερίδας.

«Στόχος δικός μας σαν άτομα με ειδικές ανάγκες είναι να κοινωνικοποιηθούν μαζί και τα παιδιά με εδικές ανάγκες και τα παιδιά που δε έχουν κάποιο θέμα.

Είμαστε σε καλό δρόμο ώστε να ευαισθητοποιήσουμε σε αυτά τα θέματα τα νέα παιδιά και αυτό είναι πολύ θετικό» ανέφερε ο Μανώλης Σεφανουδάκης.

 

mesaralive.gr  28 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα