Μιλφέιγ ταψιού

Υλικά
850 γρ φύλλο σφολιάτας
150 γρ άχνη ζάχαρη
Κρέμα:
3 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
750 ml χλιαρό γάλα
2 βανίλιες
½ λεμονιού το ξύσμα
100 γρ ζάχαρη
100 γρ κόρν φλάουρ
35 γρ βούτυρο κυβάκια σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ κρέμα γάλακτος κρύα 35% λιπαρά
Οδηγίες
- Στην κατσαρόλα χτυπάω με το σύρμα τα αυγά ν αφρατέψουν.
- Προσθέτω λίγο-λίγο το χλιαρό γάλα και αρωματίζω με βανίλια και ξύσμα λεμονιού.
- Ρίχνω τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και μεταφέρω το σκεύος στην εστία σε μέτρια/χαμηλή ένταση, αναδεύοντας διαρκώς μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- Βγάζω από τη φωτιά και ενσωματώνω το βούτυρο στην κρέμα και όπως είναι ζεστή την περνάω από σουρωτήρι να κρατήσει τυχών «κόμπους» από την κρέμα (προαιρετικά).
- Σκεπάζω με μεμβράνη να ακουμπάει την επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω (πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο) να κρυώσει.
- Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνω το φύλλο της σφολιάτας, κοσκινίζω με άχνη ζάχαρη, πιέζω ελαφρά με τον πλάστη να κολλήσει. Γυρίζω το φύλλο και επαναλαμβάνω το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Τρυπάω διάσπαρτα τη σφολιάτα με το πιρούνι, σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και βάζω από πάνω βάρος με ένα 2ο ταψί (πιο βαθύ για να πιέζει).
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στον αέρα, για 12 λεπτά, βγάζω, αναποδογυρίζω τη σφολιάτα στο άλλο ταψί, αφαιρώ από πάνω το αντικολλητικό χαρτί και βάζω πίσω στο φούρνο για 5 λεπτά (μόλις χρυσίσει το φύλλο είναι έτοιμο). Αφήνω να κρυώσει και επαναλαμβάνω το ίδιο με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
- Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάω με το σύρμα (ή μίξερ) να μαλακώσει και να αφρατέψει.
- Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να δημιουργήσει κορυφές (να σφίξει ελαφρά) και τη ρίχνω σε δόσεις στην κρέμα αναδεύοντας απαλά με τη μαρίζ.
- Σε ταψί 32x21xεκ προσαρμόζω τη μία σφολιάτα (κόβω όση χρειαστεί) να καλύψει τη βάση.
- Απλώνω τη μισή ποσότητα της κρέμας, ισιώνω την επιφάνεια και βάζω τη 2η σφολιάτα όμοια.
- Ρίχνω την υπόλοιπη κρέμα, ισιώνω και καλύπτω την κρέμα με θρυμματισμένη σφολιάτα που έχει περισσέψει.
- Γαρνίρω με κοσκινισμένη άχνη και βάζω στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να δέσει το γλυκό, πριν το κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.
Δείτε επίσης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή επτά κατηγορουμένων για υπόθεση παράνομων επιδοτήσevn
- Ξεκινά τη θερινή λειτουργία του το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Φαιστού
- ΕΠΑΛ Μοιρών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονια
- «Πρεμιέρα για τα Υακίνθεια 2025 με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα»
- Η πρώην καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επικρίνει την πολιτική Μερτς στο μεταναστευτικό