Μια περιήγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Βαρβάρας.

mesaralive.gr  17 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια περιήγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Βαρβάρας.

Φωτό: archaiologia.gr

''Αντικείμενα και εργόχειρα των περασμένων αιώνων περιλαμβάνει το λαογραφικό μουσείο του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας .

Ο χώρος του λαογραφικού Μουσείου διαμορφώθηκε κατάλληλα από 20 άτομα που εργάσθηκαν εθελοντικά επί τρεις μήνες και μετράει ήδη δυο χρόνια λειτουργίας .

Η πλειονότητα των αντικειμένων που συγκεντρώθηκαν ήταν ιδιοκτησία των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας.

Τα μέλη του Συλλόγου παρέλαβαν τα αντικείμενα με τη μορφή δανεισμού και υπέγραψαν με τον κάθε δανειστή συμφωνητικό, το οποίο αναφέρει ότι μπορεί ο κάτοχός τους να τα λάβει πίσω, όποτε το θελήσει.

Αυτό έγινε με σκοπό να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αξιοπιστία, ώστε ο ιδιοκτήτης κάθε αντικειμένου να εμπιστευτεί να το αφήσει στον χώρο τού μουσείου .

Ανάμεσα στα εκατοντάδες αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει: αργαλειό, υφαντά εργόχειρα, ποδοκίνητη ραπτομηχανή, παλιά έπιπλα, σοφράδες, βολόσυρους, νταμιτζάνες, κατσούνες, σαμάρια, αλέτρια, ζυγούς, σαράκες, πέτρινους χερόμυλους, πλύστρες, γούρνες, λύχνους, παλιά νομίσματα, παλιές κορνίζες και άλλα πολλά.

Στόχος του συλλόγου είναι, αφενός η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς καταγράφοντας τη λαογραφία του τόπου, και αφετέρου ένας επιπλέον τρόπος προσέλκυσης εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού με σκοπό την ανάδειξη του χωριού.

 

mesaralive.gr  17 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα