Υλικά
2 ποτήρια του νερού αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1 1/2 ποτήρια του νερού φρυγανιά τριμμένη
12 αυγά
3 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 φλ. του καφέ πικραμύγδαλο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα:
500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. αμύγδαλα ψημένα ελαφρώς, χονδροκομμένα
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια του νερού νερό
ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και εν” τω μεταξύ, ανακατεύουμε τη τριμμένη φρυγανιά με το μπέϊκιν πάουντερ.
Χτυπάμε σε μπολ, σε πολύ σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και ρίχνουμε μέσα στη μαρέγκα, σταδιακά, όλα τα υλικά για τη τούρτα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι [ή σε ταψάκι στρωμένο με λαδωμένη λαδόκολα] και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15′ περίπου.
Εν τω μεταξύ βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5′ περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Βγάζουμε το γλυκό μας από το φούρνο και το περιχύνουμε ζεστό, με το κρύο σιρόπι.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και μόλις η αμυγδαλότουρτά μας κρυώσει τελείως, στρώνουμε από πάνω τη σαντιγί με μια σπάτουλα και τη πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Εναλλακτικά στολίστε τη με τη βοήθεια ενός κορνέ με τη σαντιγί και τα αμύγδαλα με σχέδιο επιλογής σας.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο