“Μην περιφέρεστε στα νησιά – Μακρόν θα έχεις μπλεξίματα μαζί μου”

  12 September, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
“Μην περιφέρεστε στα νησιά – Μακρόν θα έχεις μπλεξίματα μαζί μου”

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ξανά ο Ερντογάν

Εξάλλος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Διακήρυξη της Αζαξιό, που συντάχθηκε κατά την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στην Κορσική, και εκφράζει την πλήρη στήριξη των Ευρωπαίων ηγετών στην Ελλάδα, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.  

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε ομιλία του, δεν έκρυψε την οργή του και μάλιστα επιτέθηκε προσωπικά στον Γάλλο ομόλογο του, Εμανουέλ Μακρόν. “Δεν θέλω κάνω ονομαστική αναφορά, αλλά είμαι υποχρεωμένος. Ασχολείται πολύ μαζί μου. Λέει “έχουμε πρόβλημα με τον Ερντογάν”. Κύριε Μακρόν, θα έχετε περισσότερα μπλεξίματα με εμένα προσωπικά”, είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: “Δεν γνωρίζετε την ιστορία της Γαλλίας… Είστε αυτός που σκότωσε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Αλγερία. Δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπιάς. Μάθετε εσείς πρώτα”.

Ο Ερντογάν έκανε αναφορά και στην Ελλάδα, λέγοντας πως περιφέρεται στα νησιά και είναι λάθος αυτό που κάνει, προειδοποιώντας μάλιστα τη χώρα μας ότι με αυτή τη συμπεριφορά θα “μείνει μόνη της”. “Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά. Πώς να τους εμπιστευτούμε; Μην περιφέρεστε γύρω γύρω στα νησιά. Κάνετε λάθος και θα μείνετε μόνοι σας. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση”.

Λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, τόνισε σε δήλωσεις του πως “όσοι το παίζουν ηγέτες στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ δεν έχουν κανένα δικαίωμα και προχωρούν σε ανεύθυνες συμπεριφορές, φυσικά θα το πληρώσουν”.

Μάλιστα, προανήγγειλε πως “σύντομα θα έχουμε και άλλα καλά νέα, όχι μόνο από τη Μαύρη Θάλασσα αλλά και από την Ανατολική Μεσόγειο”, αναφερόμενος στις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους “Oruc Reis”. 

 

  12 September, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα