Μετά το Δήμο Γόρτυνας και ο Δήμος Φαιστού σε οικονομικό αδιέξοδο.

mesaralive  05 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Μετά το Δήμο Γόρτυνας και ο Δήμος Φαιστού σε οικονομικό αδιέξοδο.

Φωτό:crete2day

Μετά από τον δήμο Γόρτυνας ο οποίος έχει περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο άλλος ένας δήμος της Π.Ε Ηρακλείου αδυνατεί να κλείσει τον προϋπολογισμό του.

Πρόκειται για τον δήμο Φαιστού, με τον δήμαρχο Γιώργο Αρμουτάκη να βρίσκεται σήμερα  στην Αθήνα και να έχει συνάντηση για το θέμα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου  Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη ενώ δεν αποκλείεται να δει και τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση.

Ο κ. Αρμουτάκης θα ζητήσει να υπάρξει μια πολιτική απόφαση ώστε να κλείσει ο προϋπολογισμός του δήμου.

Όπως αναφέρει ο κ. Αρμουτάκης δεν υπάρχει  η απαραίτητη εισπραξιμότητα στον δήμο.

Στο μεταξύ,  εν αναμονή της απάντησης από το Υπουργείο Εσωτερικών  βρίσκεται ο δήμος Γόρτυνας ο οποίος όπως είναι γνωστό πριν από λίγες ημέρες είχε συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κώστα Πουλάκη  όπου τους ενημέρωσε για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο δήμος του.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Σχοιναράκης ζήτησε από τον Υπουργό να δοθεί λύση για τον δήμο Γόρτυνας και πιο συγκεκριμένα, να δοθεί χρηματοδότηση στον δήμο για να λύσει το πρόβλημα , να γίνουν όλες εκείνες οι  διορθωτικές ενέργειες  και να δημιουργήσουν ανταποδοτικές υπηρεσίες ώστε από την μία να έχουν μείωση των εξόδων και από την άλλη να έχουν αύξηση των εσόδων.

Προκειμένου να ενημερωθούν και  όλοι οι Βουλευτές  για την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο δήμος  , ο κ. Σχοιναράκης  τους καλεί  σε συνάντηση με θέμα την ''Ενημέρωση για τον προϋπολογισμό του 2015 – Λόγοι αδυναμίας ισοσκέλισής του – Οικονομικά στοιχεία Δήμου Γόρτυνας -  Προτάσεις'' ζητώντας την συμπαράστασή τους  ώστε στη συνέχεια να ασκήσουν πιέσεις προς την πολιτεία προκειμένου επιτέλους να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Παράλληλα θα τους αναλύσει διεξοδικά τους λόγους που δεν μπορεί να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός του Δήμου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος δεν μπορεί να ισοσκελίσει προϋπολογισμό, αφού χρωστάει αυτή τη στιγμή  περίπου 8 εκ ευρώ, εκ των οποίων τα 5 εκ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει στις  11:30  στο δημοτικό κτήριο της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας, στην Αγία Βαρβάρα.

Σύμφωνα με τον κ.Σχοιναράκη, ο Δήμος Γόρτυνας παλεύει επάξια να επιβιώσει μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και χρήζει βοήθειας από την Πολιτεία, η οποία οφείλει να σκύψει όπως επισημαίνει  πάνω στο πρόβλημα και να βοηθήσει να αντιμετωπιστεί αυτό με λύσεις βιώσιμες και όχι με σπασμωδικά και αναποτελεσματικά μέτρα όπως η κινητικότητα υπαλλήλων, που θα αποδυνάμωνε ακόμη περισσότερο τον ήδη αδύναμο Δήμο Γόρτυνας.

Να τονιστεί ότι μέσα στις προτάσεις που είχε καταθέσει ο κ. Σχοιναράκης  προς τον Υπουργό είναι μεταξύ άλλων η Πολιτεία να εξασφαλίσει στο σύνολό της την μισθοδοσία του πάσης φύσης προσωπικού, που απασχολείται στον Δήμο Γόρτυνας αλλά και να γίνει  η Χρηματοδότηση του Δήμου από τον λογαριασμό εξυγίανσης για :  διορθωτικές ενέργειες, δημιουργία ανταποδοτικών υπηρεσιών και έργων με έναν και μοναδικό σκοπό : τη μείωση των εξόδων –αύξηση των εσόδων π.χ.

·  αντικατάσταση όλων των φωτιστικών με φωτιστικά LED

·  εκσυγχρονισμός δικτύου ύδρευσης και άρδευσης (για έλεγχο παροχής νερού, απώλειας νερού κλπ)

·  δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης νερού για παροχή νερού σε μη αρδευόμενες περιοχές

·  δημιουργία εκθεσιακού κέντρου δίπλα στο μουσείο της Μεσσαράς για προβολή και προώθηση των αγροτοκτηνοτριφικών προϊόντων του Δήμου .

 

 Ε.Σ

 

Πηγή:ekriti.gr

 

mesaralive  05 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα