Mεσαρά: Ωρα απόδοσης ευθυνών για την τραγωδία στον Γεροπόταμο

  16 June, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Mεσαρά: Ωρα απόδοσης ευθυνών για την τραγωδία στον Γεροπόταμο

Έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης αναφορικά με την απόδοση ποινικών ευθυνών για την ανείπωτη τραγωδία που είχε συγκλονίσει τον Φεβρουάριο του 2019, το πανελλήνιο, οπότε και είχαν βρει τραγικό τέλος στα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου, στη Μεσσαρά, τέσσερις συνάνθρωποί μας, συγγενείς μεταξύ τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, παραπέμπονται να δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, τον ερχόμενο Οκτώβριο ο τότε δήμαρχος Φαιστού και η τότε αρμόδια αντιδήμαρχος. Αμφότεροι κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι ως αρμόδιοι δεν μερίμνησαν για την ύπαρξη ειδικής σήμανσης στην ιρλανδική διάβαση που επιχείρησε να διασχίσει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο Κώστας Γιαννακάκης, η σύζυγός του Ροδούλα Τζαγκαράκη, η αδερφή της Μαριλένα Τζαγκαράκη και η μητέρα των δύο αδερφών, Μαρία Χατζηπάνου.

Εξάλλου, οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην είχαν μεριμνήσει για να «κλείσει» η επίμαχη ιρλανδική διάβαση το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη προσδιορίστηκε για την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το αρχικό στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές, είχαν κληθεί να καταθέσουν ανωμοτί, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, άλλα στελέχη της Περιφέρειας, αλλά και εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ.

Ωστόσο, κατά την εξέλιξη της διερεύνησης της υπόθεσης, δεν προέκυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος τους στοιχεία, έτσι τα εν λόγω άτομα αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες του κατηγορητηρίου στη δίκη.

 

  16 June, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα