Μεσαρά: Σκάβουν στα 300 μέτρα για να βρουν νερό και να ξεδιψάσουν τα χωριά

mesaralive.gr  25 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Σκάβουν στα 300 μέτρα για να βρουν νερό και να ξεδιψάσουν τα χωριά

Σκάβουν στα 300 μέτρα για να βρουν νερό και να ξεδιψάσουν τα χωριά

Μεσα στο επόμενο διάστημα ολοκλρώνονται οι εργασίες στη γεώτρηση «Γαλανές Πέτρες» στην περιοχή της Μεσαράς

Στόχος με αυτή τη γεώτρηση είναι να ξεδιψάσουν τα χωριά της περιοχής στο Δήμο Γόρτυνας, αφού αυτή ( είναι στην περιοχή του Φουρνοφάραγγου) ανοίγει για να τροφοδοτήσει το χωριό των Σταβίων, του Φουρνοφάραγγου και άλλων οικισμών. 

Οι εργασίες είναι ήδη σε εξέλιξη εδώ και 15 μέρες περίπου. Η γεώτρηση αυτή αποτελεί μια από αυτές που έχει σχεδιάσει να ανοίξει ο Δήμος Γόρτυνας για να δώσει μια πρόσκαιρη αλλά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της ανομβρίας,το οποίο είναι ιδιαίτερα έντονο στην Μεσαρά, είναι ότι θα φτάσει - και ίσως ξεπεράσει - τα 300 μέτρα βάθος.

Τόσο απαιτείται περίπου για να δώσει νερό στο δίκτυο το οποίο τροφοδοτεί τα χωριά που προαναφέρθηκαν και κυρίως την τοπική Κοινότητα Σταβίων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Μάη, η  δημοτική αρχή είχε δηλωσει πως στην προσπάθεια της να δώσει λύση  στα πολλαπλά προβλήματα στις Υπηρεσίες Ύδρευσης-Άρδευσης του Δήμου, τα οποία έχουν επιδεινωθεί με την ανομβρία του τελευταίου χειμώνα,  έχει προγραμματίσει  να προβεί στην ανόρυξη και την λειτουργία τουλάχιστον 20 γεωτρήσεων  ύδρευσης – άρδευσης μέσα στο 2018. 

 

mesaralive.gr  25 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα