Μεσαρά: Ξεκινά ένα από τα πιο... γλυκά φεστιβάλ!

Η «3η Γιορτή Γλυκού» πραγτματοποιείται σημερα
Η «3η Γιορτή Γλυκού» πραγτματοποιείται σημερα στον Αμπελούζο με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του πολιτιστικού συλλόγου Αμπελούζου.
Σύμφωνα με τον οργανωτή, σκοπός της 3ης Γιορτής Γλυκού είναι η προσέλκυση ντόπιων επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή αλλά και ξένων που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την κουλτούρα του τόπου.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα τοπικά παραδοσιακά γλυκά, χειροποίητα αναψυκτικά, λικέρ και παραδοσιακή ρακή απευθείας από το καζάνι, που θα προετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού, ο πολιτιστικός σύλλογος, οι συμμετέχοντες σύλλογοι της περιοχής και επαγγελματίες της Μεσσαράς.

Η γιορτή στοχεύει στην ανάδειξη της ομορφιάς του χωριού , της παραδοσιακής κληρονομιάς και των γευστικών ιδιαιτεροτήτων του τόπου.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα όπου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να γευτούν τα γλυκά εδέσματα που θα έχουν προετοιμαστεί ενώ θα ακολουθήσει διαγωνισμός για την ανάδειξη και βράβευση των καλύτερων παραδοσιακών γλυκών με κριτές από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.
Δείτε επίσης
- Ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ Γόρτυνας ενάντια στο κλείσιμο της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Αγία Βαρβάρα
- Δήμος Φαιστού: Δωρεάν είσοδος για τους δημότες στο Κουρταλιώτικο φαράγγι
- Δήμος Φαιστού: Ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
- Φιλοζωικός Σύλλογος Μεσσαράς «Η Αγάπη»: φόλες σε Χουστουλιανά και Γέργερη
- Μεσαρα: Καταγγελία για βανδαλισμό σε ιστορικό σπίτι στο Φουρνοφάραγγο