Μεσαρά: Ικανοποίηση για τις απαντήσεις στους αγρότες, αλλά με κάποιες... ενστάσεις

mesaralive.gr  22 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Ικανοποίηση για τις απαντήσεις στους αγρότες, αλλά με κάποιες... ενστάσεις

Ικανοποίηση επικρατεί σε γενικές γραμμές για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες

Η οργάνωση από την πλευρά του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακιου και του προέδρου και Συντονιστή της Παγκρήτιας Επιτροπης Μανώλη Ορφανουδάκη, ήταν άψογη. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και απόδειξη για την πολύ ουσιαστική κουβέντα που εγινε ήταν η διάρκεια της συζήτησης, η οποία άγγιξε τη 1.5 ώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και δεσμεύτηκε για διάφορα ζητήματα, όπως το Ασφαλιστικό και Φορολογικό. Βέβαια κάποιες απαντήσεις του προκάλεσαν κάποια σχόλια, όπως αυτή που έδωσε για το Φράγμα Φανερωμένης και τον Πλατύ ποταμό. Η κοινωνία ζητά το έργο αυτό, με δεδομένο πως η ανάγκη για νερό είναι τέτοια που δεν μπορεί να χάνεται ούτε... σταγόνα. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη πως μιλάμε για ενα έργο φαραωνικό και πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτα τα έργα, ελήφθη από κάποιους ως μήνυμα πως το έργο αυτό μπορεί και να μην προχωρήσει. 

Είναι ένα θέμα που τέθηκε από όλους τους φορείς, με την κοινωνία να βάζει το θέμα αυτό σε πρώτη προτεραιότητα. Δεν έδωσε επίσης ουσιαστική απαντηση στο θεμα του πλοίου ασφαλείας, ένα ζήτημα άλυτο και χρόνιο.

Εκπαίδευση

Ο κ. Μητσοτάκης είπε στη διάρκεια της συνάντησης ότι μια από τις προτεραιότητες θα είναι η ουσιαστική στήριξη των αγροτών. Τόνισε ότι θα δώσει βαρύτητα στην εκπαίδευση των αγροτών, αλλά και θα φροντίσει για την αναβάθμιση της Αγροτικής Σχολής στη Μεσαρα, η οποία πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει. Σε γενικές γραμμές οι αγρότες, οι οποίοι έθεσαν πέρα απο τα γενικά ζητήματα και τα θέματα κάθε περιοχής ξεχωριστά, έφυγαν ικανοποιημένοι με αυτά που άκουσαν, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το επόμενο χρονικό διάστημα...

 

mesaralive.gr  22 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ