Μεσαρά:  Για αποζημιώσεις από τις καταστροφές στο… περίμενε

mesaralive.gr  25 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά:  Για αποζημιώσεις από τις καταστροφές στο… περίμενε

Οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί στις καλλιέργειες και στη Μεσαρά είναι αρκετές.

Οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί στις καλλιέργειες και στη Μεσαρά είναι αρκετές. Όμως ενώ θα περίμενε κανείς οι διαδικασίες να κινηθούν άμεσα, φαίνεται ότι οι αγρότες θα πρέπει να περιμένουν.

Και αυτό γιατί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στέλνει τις αποζημιώσεις αυτές μέσω ΠΣΕΑ. Κάτι άλλωστε που είχε επισημάνει το mesaralive.gr μέσα από σχετικό δημοσίευμα.

Όλα αυτά γιατί  οι ζημιές στις καλλιέργειες από την ανομβρία και τη λειψυδρία, δεν μπορούν να ενταχθούν σε αυτές που αποζημιώνονται μέσα από τον ΕΛΓΑ.

Έτσι οι αγρότες θα πρέπει να υποστούν και πάλι την ταλαιπωρία των αποζημιώσεων μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων που είναι αρμοδιότητας ΠΣΕΑ, δηλαδή της «Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών».

 Για να δοθεί αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ, θα πρέπει να ακολουθηθεί μια χρονοβόρα διαδικασία και να υπαρχουν συγκεκριμενα κριτήρια και προϋποθέσεις, προκειμένου να καταρτιστεί ένας ολοκληρωμένος φάκελος, ο οποίος τελικά θα υποβληθεί από το Υπουργείο στην Ε.Ε. προς έγκριση. Μια έγκριση επίσης που δεν ξέρουμε ποτέ θα δοθεί…

 Δεν ξεχνά κανείς άλλωστε την περίπτωση του 2011, της ζημιάς από τον περονόσπορο στα αμπέλια που πληρώθηκαν μέσω ΠΣΕΑ, έπειτα από περίπου 3 χρόνια!

 

mesaralive.gr  25 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα