Μεσαρά: Επίσημο αίτημα στον Δημο Φαιστού για τη δημιουργία...τάγματος εθνοφυλακής

ΠΑΤΡΙΣ  11 September, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Επίσημο αίτημα στον Δημο Φαιστού για τη δημιουργία...τάγματος εθνοφυλακής

Ζητούν να ιδρυθεί Τάγμα Εθνοφυλακής Μεσαράς

Τη συγκρότηση Τάγματος Εθνοφυλακής Μεσσαράς  φέρεται να δρομολογεί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ομάδα πολιτών από τον Ζαρό και την ευρύτερη περιοχή.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι υποστηρικτές του εγχειρήματος συνδέουν την αναγκαιότητα λειτουργίας μιας τέτοιας μονάδας τόσο με εθνικά ζητήματα,  όσο και με το θέμα των μεταναστών, με σαφείς αναφορές στα σοβαρά επεισόδια στο Τυμπάκι και στον κοινωνικό αναβρασμό που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή.

Θεωρούν ότι η συγκρότηση Τάγματος  Εθνοφυλακής στη Μεσσαρά είναι επιβεβλημένη, ώστε σε περίπτωση έκτακτης κατάστασης τόσο σε εθνικό επίπεδο, π.χ. με τους Τούρκους,  όσο και σε «εσωτερικό», θα έχουν δυνατότητα και αρμοδιότητα παρέμβασης στη διαχείριση της κρίσης.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι οι ντόπιοι που κινούν τις διαδικασίες για τη συγκρότηση Τάγματος Εθνοφυλακής έχουν ήδη υποβάλλει επίσημο αίτημα  στον Δήμο Φαιστού και ουσιαστικά ζητούν να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να συζητηθεί προς ψήφιση ώστε να δοθεί “πράσινο φως” νομιμοποίησης της κίνησης τους και να αποκτήσει θεσμική οντότητα.

Φέρονται μάλιστα να ζητούν, εφόσον προχωρήσει η διαδικασία, να εκπαιδευτούν από τον Ελληνικό Στρατό, ώστε να έχουν τα κατάλληλα εφόδια.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν στην Κρήτη οι φωνές εκείνες που ζητούν τη συγκρότηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής με επίκεντρο τους μετανάστες και δη τους Πακιστανούς, τους οποίους θεωρούν «κατασκόπους» των Τούρκων.

Τόσο στα αστικά κέντρα, όσο κυρίως σε περιοχές της ενδοχώρας όπου διαμένουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες αλλοδαποί υπάρχει γενικότερος ξεσηκωμός και καταγράφεται έντονη κινητικότητα προς την κατεύθυνση αυτή. Μεταξύ των προσώπων που ζητούν επιτακτικά τη συγκρότηση τέτοιων μονάδων είναι και άτομα ακροδεξιών αντιλήψεων που στο παρελθόν έχουν συνδέσει την παρουσία και τη δράση τους με τη Χρυσή Αυγή.

Αστυνομικοί και αυτοδιοικητικοί κύκλοι αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία και δυσπιστία τις κινήσεις αυτές και εκτιμούν ότι η «αναβίωση» τέτοιων μηχανισμών μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και ως «δούρειος ίππος»  για άλλες επικίνδυνες καταστάσεις.

 

ΠΑΤΡΙΣ  11 September, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα