Μέρα αγωνίας στη Θράκη μετά την επιθετική τακτική Ερντογάν στην Αθήνα

  08 December, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Μέρα αγωνίας στη Θράκη μετά την επιθετική τακτική Ερντογάν στην Αθήνα

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταφορά κόσμου με λεωφορεία από την Τουρκία για να υποδεχθούν τον Ερντογάν.

Μετά την εξαιρετικά επεισοδιακή παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στη Θράκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φτάνει στην Κομοτηνή έχοντας μιλήσει στην Αθήνα και μάλιστα μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο για «τουρκική» μειονότητα, ενώ έχει σηκώσει ψηλά την ατζέντα για  τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Αυτό που προκαλεί πονοκέφαλο στην ελληνική πλευρά είναι η εικόνα που θα βγει από την περιοχή και αν σε κάθε βήμα του Τούρκου προέδρου θα τον ακολουθούν χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής. Επίσης ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταφορά κόσμου με λεωφορεία από την Τουρκία για να υποδεχθούν τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 12:00 o Toύρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν, και η πολυπληθής συνοδεία του, θα φτάσουν από το Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης στην Κομοτηνή, όπου θα κατευθυνθούν αμέσως προς το τζαμί της οδού Φιλιππουπόλεως Κιρ Μαχαλέ για την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής. Πρόκειται για το ίδιο τέμενος που είχε επισκεφθεί τον περασμένο Ιούνιο και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Μετά την προσευχή στο Κιρ Μαχαλέ, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος, θα επισκεφθεί το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ» της πόλης, όπου θα συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς - πολλοί από τους οποίους είναι από την Τουρκία αποσπασμένοι στην Ελλάδα βάση διμερών συμφωνιών - και τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στις 13:30 ο πρόεδρος της Τουρκίας θα έχει επαφές με εκπροσώπους μειονοτικών φορέων και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αναμένεται να απευθύνει σχετικό χαιρετισμό προς τη μειονότητα.

Στο μεταξύ στην Κομοτηνή άγνωστοι πέταξαν φυλλάδια στην τουρκική γλώσσα που προφανώς απευθύνονται σε μέλη της μειονότητας και γράφουν «Σκέψου, ο Ερντογάν θα φύγει, εσύ αύριο θα μείνεις εδώ...».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, άγνωστοι σχημάτισαν σταυρούς με μαύρο σπρέι έξω από σπίτια και γραφεία μουσουλμάνων στην Κομοτηνή.

 

Πηγή

newsbeast.gr

 

  08 December, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα