Μεχρι το τέλος του καλοκαιριού ξανά στην κυκλοφορία ο δρόμος της Μεσαρας

  30 June, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεχρι το τέλος του καλοκαιριού ξανά στην κυκλοφορία ο δρόμος της Μεσαρας

Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης των κατολισθήσεων στο οδικό τμήμα Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά- Άγιοι Δέκα.

Σε ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη αναφέρονται τα εξής:

"Φτάνει σχεδόν στο τέλος της η ταλαιπωρία, που βιώνουν οι κάτοικοι, αλλά και οι παραγωγικοί, τουριστικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς από τον Μάρτιο, εξαιτίας των καθιζήσεων από τις κατολισθήσεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα την ολική διακοπή της κυκλοφορίας στον Οδικό Άξονα Αγία Βάρβαρα – Απομαρμά – Καστέλι.

Κατόπιν ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποίησα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές κ. Γιώργο Καραγιάννη, καθώς και με στελέχη του Υπουργείου, ενημερώθηκα για όλες τις παραμέτρους, που δημιούργησε η καθίζηση στην περιοχή, καθώς και για την πρόσφατη ολοκλήρωση και έγκριση των μελετών του έργου αποκατάστασης του Οδικού Άξονα, ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του οποίου ανέρχεται σε  8.900.000 € (ποσό με ΦΠΑ).  

Ο Υφυπουργός με διαβεβαίωσε ότι εντός του μηνός Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η ανάθεση του έργου, ενώ το αργότερο έως το τέλος του καλοκαιριού ο Οδικός Άξονας θα βρίσκεται και πάλι σε λειτουργία.

Υπάρχει απόλυτη επίγνωση της αναστάτωσης, που βιώνουν οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες, αλλά και οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς εξαιτίας των καθιζήσεων. Λόγω όμως του εξαιρετικά σημαντικού χαρακτήρα του προβλήματος, συνιστούμε από τους κατοίκους να επιδείξουν λίγη ακόμα υπομονή. Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση αντιμετωπίζουν με σεβασμό και με απόλυτη προτεραιότητα την οριστική επίλυση του προβλήματος. 

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τόσο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, όσο και του καλού φίλου και συναδέλφου Υφυπουργού Γιώργου Καραγιάννη, για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και για την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος παράδοσης ενός έργου, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες του Οδικού Δικτύου να το χρησιμοποιούν ξανά με ασφάλεια."

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  30 June, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα