Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα «Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα»

mesaralive.gr  13 June, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα «Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα»

Με τεράστια επιτυχία και παρουσία 250 μαθητών και γονέων πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα:«Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα» που διοργανώθηκε από τα Φροντιστήρια ΝΕΑ ΔΟΜΗ την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στο Ερευνητικό Κέντρο στους Βώρους.

Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας του εκπαιδευτικού Ομίλου EMPLOY και  Διδάκτορας Α.Π.Θ. κ. Χρήστος Ταουσάνης ανέλυσε τις προοπτικές της αγοράς εργασίας κάθε επαγγέλματος ενώ παράλληλα προέβει και σε εκτίμηση βάσεων για όλα τα πεδία . Πτωτικές προδιαγράφονται οι βάσεις , ιδιαίτερα στο τέταρτο πεδίο , ενώ στο τρίτο οι τάσεις είναι εξισορροπητικες.

Το ενδιαφέρον των μαθητών και των γονέων παρέμεινε αμείωτο παρά την μεγάλη έκταση της εκδήλωσης (4 ώρες) και οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις νέες εγκυκλίους των ειδικών κατηγοριών καθώς και των μετεγγραφών, για τους υποψήφιους με ειδικές παθήσεις καθώς και τις προκαταρκτικές εξετάσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές, με σκοπό να γνωρίζουν πολύπλευρα το ζήτημα της επιλογής σπουδών. 

Παράλληλα, ο κ.  Χρήστος Ταουσάνης αναφέρθηκε σε όλες τις σχολές του μηχανογραφικού δελτίου της Ελλάδας και της Κύπρου αναλυτικά, δίνοντας στους μαθητές χρήσιμες και έξυπνες πληροφορίες για τις σχολές και την απορρόφηση των αποφοίτων τους στην αγορά εργασίας, στηριζόμενος σε επιστημονικά δεδομένα και έρευνες. 

Αποδελτιώνοντας την ομιλία του θα αναφέραμε ότι ο μαθητής σε συνεργασία με το γονέα είναι αναγκαίο να βρει (με την βοήθεια επιστημονικών εργαλείων) τις κλίσεις και δεξιότητες του, να βρει αυτό που του αρέσει και του ταιριάζει και να ξεκινήσει με αυτή τη βάση την επιλογή σπουδών. Στη συνέχεια, πρέπει να ενημερώνεται διαρκώς για τα νέα δεδομένα και να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο κομμάτι του επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπει και τον σημαντικότερο παράγοντα που είναι η διαρκής μελέτη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ που διοργάνωσαν σε μια δύσκολη εποχή  μια τόσο σημαντική εκδήλωση η  οποία κάλυψε ένα τεράστιο κενό πληροφόρησης που υπάρχει στους μαθητές και στους γονείς της ευρύτερης περιοχής.

 

mesaralive.gr  13 June, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ