Mε ξερά κλαδιά ελιάς στον ΕΛΓΑ - Περιμένουν ενίσχυση από τον ΕΛΓΑ

  22 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Mε ξερά κλαδιά ελιάς στον ΕΛΓΑ - Περιμένουν ενίσχυση από τον ΕΛΓΑ

Με κλαδιά από ελιές, από όλη την Κρήτη πήγαν μέλη της Ομάδας Αμπελουργών - Ελαιουργών Κρήτης στον ΕΛΓΑ, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Νίκο Δασκαλάκη.

Στόχος των αγροτών ήταν να επισημάνουν τα προβληματά τους, να δείξουν την καταστροφή και να πουν πως είναι στη διάθεση του ΕΛΓΑ για οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να χρειαστεί.


Οπως έχει γίνει γνωστό την κατάθεση φακέλου στις αρμόδιες αρχές της ΕΕ με τον οποίο αιτείται αποζημιώσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ για αναπλήρωση εισοδήματος των παραγωγών λόγω μείωσης της παραγωγής ελαιολάδου, δρομολογεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 


Μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τους αγρότες προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αγροτικής Ανάπτυξης, ξεκίνησε μια διαδικασία για την σύνταξη ενός φακέλου, που θα στελεί στην Ε.Ε. με στόχο την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Ο Υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης λοιπόν, έχοντας κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος, έχει δώσει εντολή, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η συγκέντρωση όλων των οικονομικων στοιχείων απο τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και τα αποτελέσματα των ελέγχων στις πληγείσες περιοχές από τον ΕΛΓΑ. 

Μόλις ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των στοιχείων, τότε θα συνταχθεί και θα αποσταλεί ο εν λόγω φάκελος, με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στο Πρόγραμμα «Ήσσονος Σημασίας» ή Deminimis.

 

  22 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα