Εκατοντάδες στρέμματα καμμένα, κατεστραμμένα θερμοκήπια και απόγνωση μετά τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Ιεράπετρας
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξακολουθούν να παραμένουν στην περιοχή της Ιεράπετρας προκειμένου να κατασβέσουν πλήρως τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, κοντά στην Ανατολή και γρήγορα πήρε τεράστιες διαστάσεις.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι φλόγες κατέκαψαν περίπου 800 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης και 400 στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών.
Ζημιές προκλήθηκαν σε πολλά θερμοκήπια και σε αγροικίες και είναι ενδεικτικό ότι σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή αιτήματος για να κηρυχθούν οι πληγέντες τοπικές κοινότητες Ανατολής και Μύρτου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πυρόπληκτες περιοχές.
Με τον τρόπο αυτό θα ενεργοποιηθούν άμεσα οι διαδικασίες από τους αρμόδιους φορείς για καταγραφή των ζημιών σε περιουσίες ιδιωτών, φορέων , του δήμου καθώς και υποδομών.
ΠΗΓΗ: cretalive.gr
Δείτε επίσης
- Υγρός τάφος παραμένει η Μεσόγειος: Πάνω από 1.300 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το 2025
- Οι ΗΠΑ ακύρωσαν τη συνάντηση στη Βουδαπέστη λόγω των απαιτήσεων της Μόσχας – Το παρασκήνιο
- Τουλάχιστον 50 νεκροί στη διάρκεια της νύκτας από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα
- Στον πάγο η ένταξη νέων κρατών από τα Βαλκάνια στην ΕΕ – Οι φόβοι, η έλλειψη σύμπνοιας και τα βέτο
- Σοκολάτα: Ποια συστατικά την αντικαθιστούν και οι εναλλακτικές-έκπληξη





