Μαθητές του Τυμπακίου γνώρισαν τα μυστικά της Φυσικής και της Κοσμολογίας.

mesaralive  20 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Μαθητές του Τυμπακίου γνώρισαν τα μυστικά της Φυσικής και της Κοσμολογίας.

φωτο: koutipandoras.gr

Γεμάτοι με εμπειρίες και σημαντικές γνώσεις, επέστρεψαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου οι οποίοι συμμετείχαν στην ημερίδα «International Particle Physics Masterclasses 2015»που οργάνωσε ο Τομέας Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το European Particle Physics Outreach Group και το Ελληνικό του τμήμα “Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης”.

Στα πλαίσια της ημερίδας εκατοντάδες μαθητές λυκείων από 22 χώρες της  Ευρώπης επισκέφτηκαν περισσότερα από 90 πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα  για να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων και της κοσμολογίας.

Δούλεψαν πλάι σε επιστήμονες και ανέλυσαν συγκρούσεις στοιχειωδών σωματιδίων που έγιναν στον πιο ισχυρό επιταχυντή του κόσμου στο CERN- το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Φυσικής - στη Γενεύη.

 Η μοναδική αυτή ευκαιρία που είχαν οι μαθητές να γνωρίσουν τη συναρπαστική φυσική υψηλών ενεργειών παρέχεται από την δράση   “Hands-on Particle Physics Masterclasses” που διοργανώνεται από την ομάδα EPPOG (European Particle Physics Outreach Group).

 

Μαθητές που συμμετείχαν στην ημερίδα:

Γιαννουλάκη Χρυσή,

Γρηγοράκης Μιχαήλ,

Κανακάκης Ηλίας ,

Χριστοφάκη Σοφία,

Ματαλλιωτάκης Παναγιώτης,

Κυδωνάκης Κωσταντίνος .

 

Συνοδός καθηγητής:

Παναγιωτάκης Χαράλαμπος , Π.Ε. 04.01.

 

mesaralive  20 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα