Market Pass: Ποιοι θα λάβουν σήμερα διπλή και ποιοι τριπλή ενίσχυση

  20 March, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Market Pass: Ποιοι θα λάβουν σήμερα διπλή και ποιοι τριπλή ενίσχυση

Την ενίσχυση του Market Pass θα λάβουν και σήμερα, Δευτέρα, 20 Μαρτίου συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων. Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή αυτή αφορά:

Σε όσους υπέβαλαν αίτηση από την 1η Μαρτίου έως και τις 15 Μαρτίου 2023 για τη χορήγηση του Market Pass με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.  Αυτοί θα λάβουν διπλή ενίσχυση ( Φεβρουαρίου και  Μαρτίου 2023).
Σε όσους υπέβαλαν αίτηση από την 1η Μαρτίου έως τις 15 Μαρτίου 2023 για τη χορήγηση του Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό. Αυτοί θα πάρουν τριπλή ενίσχυση (Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023).

Επίσης επισημαίνεται πως δικαιούχοι του Market Pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας

Τα ποσά

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε  220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών. Η ενίσχυση χορηγείται σε επίπεδο νοικοκυριού. Ως μέλη του νοικοκυριού λογίζονται οι σύζυγοι / τα μέρη συμφώνου συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα τους, τα λοιπά εξαρτώμενα από αυτούς μέλη και οι φιλοξενούμενοί τους σύμφωνα με την τελευταία Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021, όπως αυτή υποβλήθηκε έως και 31/12/2022.

Σημειώνεται δε πως η ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε καταστήματα τροφίμων από σουπερμάρκετ και κρεοπωλεία έως φούρνους και μίνι μάρκετ. Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Έργου Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Tι ισχύει για τις επόμενες πληρωμές

Tο μέτρο καλύπτει την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023 και οι επόμενες πληρωμές θα γίνουν ως εξής:

Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης Market Pass με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας η ενίσχυση των μηνών Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση  στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών κάθε μηνός, οπότε και αρχίζει η διαδικασία πίστωσης συμπληρωματικών ποσών στις ήδη εκδοθείσες κάρτες.
Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, η ενίσχυση των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαΐου 2023.

 

  20 March, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ