Μακαρονοσαλάτα με τόνο

argiro.gr  02 July, 2024
Μακαρονοσαλάτα με τόνο

Υλικά 

Για τη μακαρονοσαλάτα με τόνο

250 γρ. πένες
1 τεμάχιο/ια τόνο κονσέρβα
1/2 φλ. καλαμπόκι
1 τεμάχιο/ια καρότο τριμμένο
1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαιντανό
1 τεμάχιο/ια κρεμμύδι 
1 τεμάχιο/ια αβοκάντο πολύ ώριμο
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. μουστάρδα
Λίγο λεμόνι (χυμός)
Αλάτι
Πιπέρι

 

Eκτέλεση

Βράζουμε τα στριφτά μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 1’ λιγότερο από αναγράφει η συσκευασία.

Τα σουρώνουμε στο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Τα στραγγίζουμε πολύ καλά.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Στραγγίζουμε καλά τον τόνο από τα υγρά και τον διαλύουμε με ένα πιρούνι.

Τον ρίχνουμε στα μακαρόνια.

Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, καλαμπόκι, κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, μαϊντανό και κομμένο αβοκάντο.

Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιονέζα, το γιαούρτι, την μουστάρδα, το λεμόνι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι

Τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Παγώνουμε στο ψυγείο να γίνει δροσερή.

Διατηρείται για 1 νύχτα στο ψυγείο αφού την σκεπάσουμε.

 

argiro.gr  02 July, 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα