Μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι
Υλικά
Για τη μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι
250 γρ. μακαρονάκι κοφτό βρασμένο
1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
1 φλ. αρακάς βρασμένος
2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλ. κασέρι σε μικρούς κύβους
1 φλ. ζαμπόν σε μικρούς κύβους
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 φλ. μαγιονέζα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για σίγουρη επιτυχία
Για τη μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι, πρώτα βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό.
Αφού βράσουμε το κοφτό μακαρονάκι για τη μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι, ρίχνουμε κρύο νερό και το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι χρειάζεται καλό στράγγισμα γιατί η τρύπα των μακαρονιών κρατάει νερό.
Βάζουμε το μακαρονάκι σε ένα μεγάλο μπολ.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το καλαμπόκι, τον αρακά, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, κασέρι, ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι.
Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, ρίχνουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
Παγώνουμε τη μακαρονοσαλάτα και τη σερβίρουμε.
Επιπλέον μπορείτε να δοκιμάσετε την μακαρονοσαλάτα σε πολλές παραλλαγές όπως η κλασική ελληνική μακαρονοσαλάτα, μακαρονοσαλάτα µε μπρόκολο και αυγό, ή ακόμα μακαρονοσαλάτα με σάλτσα τυριών. Όπως και αν την δοκιμάσετε παραμένει μια αγαπημένη και καθημερινή εύκολη πρόταση για όλους!
Μπορείτε να συνοδέψετε τη μακαρονοσαλάτα με το φανταστικό κοτόπουλο πεταλούδα, όμως και μόνη της είναι ένα μίνι πλήρες γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες και σε κάθε περίσταση. Φτιάξτε τη, θα την ευχαριστηθείτε!
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Πίτες και τάρτες χριστουγεννιάτικες: 38 αλμυρές συνταγές που θα ζηλέψουν οι καλεσμένοι σας
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων