Μακαρόνια µε ντοµατίνια και ξινοµυζήθρα
Υλικά
Για τα μακαρόνια με ντοματίνια και ξινοµυζήθρα
500 γρ. λιγκουίνι
500 γρ. ντοματίνια μακρόστενα
2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα/ες ζάχαρη
250 γρ. ξινομυζήθρα
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Κόβουμε πρώτα τα ντοματίνια στη μέση.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ να μαραθούν.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.
Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.