Μακαρονάδα θαλασσινών με όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα
40' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4
250 γρ. καλαμάρι, ψιλοκομμένο
700 γρ. ανάμεικτα οστρακοειδή: αχηβάδες (καλά πλυμένες), γυαλιστερές (ελαφρά ανοιγμένες και καλά πλυμένες για να φύγει η άμμος), μύδια ολόκληρα, με το κέλυφος (κλειστά και καλά καθαρισμένα*)
400 γρ. λιγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά
3 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι
80 ml ελαιόλαδο
ανθός αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα θαλασσινών με όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια ζεστή κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα καλαμάρια για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μύδια με το κέλυφος, σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν (όσα παραμείνουν κλειστά τα πετάμε) και προσθέτουμε 600 ml ζεστό νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε και βράζουμε για 3 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι λέει η συσκευασία.
Προσθέτουμε τις γυαλιστερές και τα κυδώνια και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε). Αποσύρουμε.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλατοπίπερο (αλάτι με φειδώ, γιατί τα μύδια θα βγάλουν στο φαγητό την αλμύρα τους), το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Μυστικά
Καθάρισμα μυδιών: Τα βουρτσίζουμε με σκληρή βούρτσα ή τα ξύνουμε με ένα μαχαιράκι για να απομακρύνουμε ξένα σώματα και ακαθαρσίες. Με το χέρι τραβάμε και αφαιρούμε το «γένι». Τα πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
Δείτε επίσης
- Ψηφιακή διακυβέρνηση: Το τέλος του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ πλησιάζει
- Επιδόματα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ και εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ: Ποιοι πληρώνονται έως σήμερα
- Αιολικά πάρκα: Αντίστροφη μέτρηση για τους πρώτους διαγωνισμούς-Που θα γίνουν στην Κρήτη
- Μερομήνια: Ο καιρός στην Ελλάδα ανα μήνα
- Ποδόσφαιρο-Ευρώπη: Σαρωτικός ο Ολυμπιακός-Προβλημάτισαν ΠΑΟΚ-ΠΑΟ (HL)