Μάγεψαν οι μικροί πρωταγωνιστές στα «Μαγικά Μαξιλάρια»

mesaralive.gr  11 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μάγεψαν οι μικροί πρωταγωνιστές στα «Μαγικά Μαξιλάρια»

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στο Πολύκεντρο του δήμου Φαιστού στις Μοίρες την Πέμπτη 07 Ιουνίου και εκτάκτως, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, την Παρασκευή 08 Ιουνίου η θεατρική παράσταση του έργου «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά, από την παιδική θεατρική σκηνή της Ομάδας Γυναικών Μοιρών (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας).

Πλήθος κόσμου, γονείς και παιδιά, κάτοικοι των Μοιρών και της γύρω περιοχής, παρακολούθησαν με ενθουσιασμό την παράσταση και εντυπωσιάστηκαν από το άψογο θεατρικό αποτέλεσμα. Οι μικροί πρωταγωνιστές μάγεψαν κυριολεκτικά το κοινό με την αμεσότητα και τη σοβαρότητα που αντιμετώπισαν τους ρόλους τους, με τον τρόπο που έδεσαν ως  ομάδα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό εκ μέρους του ΔΣ από την Κατερίνα Παπαδογιαννάκη, η οποία αναφέρθηκε στη λειτουργία της θεατρικής παιδικής σκηνής ,  ως δράσης για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της. Επιπλέον, στη σημασία και στη σπουδαιότητα της διαπαιδαγωγικής δουλειάς που έγινε όλο το διάστημα πριν την παρουσίαση του έργου , ως ανταπόκριση στην ανάγκη όλων των παιδιών για δημιουργική απασχόληση, για επαφή με τον πολιτισμό, το συλλογικό παιχνίδι. Ανάγκη  που τσακίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική της τωρινής κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ που μας στερούν όλα αυτά που μας ανήκουν.

Στο κλείσιμο της παράστασης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και απηύθυνε χαιρετισμό το μέλος του ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Μοιρών, Χρύσα Ρίμπα, που είχε την  ευθύνη για τη σκηνοθετική επιμέλεια, τα σκηνικά και τη διδασκαλία του έργου, τονίζοντας πως η θεατρική παράσταση είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς, της πειθαρχίας, της συνέπειας, της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης, που «πρωταγωνίστησαν» μέσα από τη  συγκεκριμένη δράση που ανέλαβε η Ομάδα.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΟΓΕ αναφέρεται «Η Ομάδα Γυναικών Μοιρών δίνουμε υπόσχεση στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και τις καλούμε να δυναμώσουν την  Ομάδα Γυναικών με την ένταξή τους σε αυτήν.

Καλούμε τις γυναίκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, να απορρίψουν την πολιτική που σπρώχνει αυτές και τα παιδιά τους, τις οικογένειες τους μακριά από τη ζωή που τους αξίζει. Καλούμε όλες τις γυναίκες να πάρουν στα δικά τους χέρια τη σκυτάλη των αγώνων για ένα καλύτερο μέλλον, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ελεύθερο χρόνο, δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Να δώσουμε την αγωνιστική μας απάντηση  στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το  ΠΑΜΕ την Πέμπτη 14 Ιουνίου, στις  7μμ στην Πλατεία των Λιονταριών, στο Ηράκλειο ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση».

Να υπενθυμίσουμε τους συντελεστές της Θεατρικής Παράστασης

«Επιμέλεια-Σκηνοθεσία: Ρίμπα Χρύσα

Συντελεστές: Καργάκης Φανούριος, Καργάκη Ναταλία, Ροδουσάκη Τζωρτζίνα, Ροδουσάκη Ραφαέλα, Ματαλλιωτάκη Ανδριάννα, Κονιός Νικήτας, Κονιού Ελένη, Λαδουκάκης Γιώργος, Λεμονάκης Γιώργος, Λεμονάκης Λουκάς, Μπάνκιου Άννα-Μαρία, Μιστρεάνου Ντενίσα Φλορίνα, Χαλκιαδάκη Κωνσταντίνα, Ρουκουνάκη Ευαγγελία, Κουτσάκη Χρύσα, Δουλγεράκης Στέλιος.».

 

mesaralive.gr  11 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα