Μ. Κριτσωτάκης: «Δεν φοβόμαστε την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία»

mesaralive.gr  26 May, 2015 ΓΝΩΜΕΣ
Μ. Κριτσωτάκης: «Δεν φοβόμαστε την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία»

Την Δευτέρα 25 Μαίου ο Μιχάλης Κριτσωτάκης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις διαπραγματεύσεις, τη συμφωνία και τη στάση της κυβέρνησης.

Για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τη συμφωνία, τη στάση της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών

«Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει αυτή η εντολή ή όχι, διότι τούτο είναι διφορούμενο και γι’ αυτό αναπτύσσονται και οι προτάσεις εκείνες πού λένε είτε με τη μορφή του δημοψηφίσματος είτε με τη μορφή των εκλογών, την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Αυτό σημαίνει ότι δεν φοβόμαστε, είμαστε ανοιχτοί, πεντακάθαροι και δεν έχουμε χάσει σχεδόν τίποτα, να μην πω ότι έχουμε κερδίσει κιόλας από την σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού.

Ρήξη δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην επιστροφή στη δραχμή, ρήξη μπορεί να σημαίνουν πάρα πολλά πράγματα που αν θέλαμε να το αναλύσουμε, θα έπρεπε να μιλήσουμε για ημερίδα ή διημερίδα.

Κάποιοι δυστυχώς στη χώρα αυτή, είτε επειδή έχουν μονοδρομημένους εγκεφάλους είτε επειδή αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, θέλουν να πουν ότι, αν μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό, για μια πιο διαφορετική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αυτό θα σημαίνει τούτο, εκείνο, το άλλο που έχει εκείνος στο μυαλό του ή πού θέλει να παριστάνει ότι έχει στο μυαλό του.

Δεν σημαίνει αυτόματα αυτό το πράγμα.

Είναι όπλο να μην δώσω τη δόση στο ΔΝΤ, όταν αυτά τα χρήματα δεν τα έχω.

Ας πούμε ότι είναι 100 ευρώ και είναι 100 ευρώ η δόση, 100 ευρώ είναι και οι μισθοί κι έχω μόνο 100, δεν έχω 200, ήταν σαφές ότι θα δοθούν αυτά τα χρήματα στη κοινωνία, στους μισθούς και στις συντάξεις κι όχι απέναντι.»

 

Πηγή: tovima.gr

 

mesaralive.gr  26 May, 2015 ΓΝΩΜΕΣ