Λαζάνια στο φούρνο εύκολα με τυριά
Υλικά
Για τα λαζάνια
250 γρ. λαζάνια, (14 κομμάτια)
50 γρ. Arla Pasta & Gratinar
50 γρ. τυρί Arla μοτσαρέλα
Για τη σάλτσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
25 γρ. βούτυρο Lurpak
650 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. πελτέ
Λίγη ρίγανη & θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
250 ml κόκκινο κρασί
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα ή ντομάτα στον χυμό τη
350 ml ζωμό κρέατος ή νερό ζεστό
Αλάτι, πιπέρι
Για τη κρέμα
800 ml γάλα
50 γρ. κορν φλάουρ
25 γρ. βούτυρο
50 γρ. mix τριμμένων τυριών που λιώνουν
Αλάτι
Λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Για το κιμά
Σοτάρουμε τον κιμά στο καυτό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5′, μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει.
Ρίχνουμε το βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και σοτάρουμε για 3′.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, την πάπρικα, τη ρίγανη, το δαφνόφυλλο και σοτάρουμε για 1’.
Σβήνουμε με το κρασί κaι αφήνουμε για 1´ να εξατμιστεί στο μισό.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό ( ή νερό), λίγο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 15-20’. Πρέπει η σάλτσα να είναι ζουμερή.
Για το κρέμα
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρύο γάλα, το βούτυρο, το κόρν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί το κορν φλάουρ και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να δέσει και να πυκνώσει για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε μόλις πάρει βράση.
Ρίχνουμε μέσα το mix 3 τυριών και ανακατεύουμε να λιώσει.
Στο ταψί
Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο 22×34 βάζουμε λίγες κουταλιές κρέμα.
Σπάμε επάνω τα μισά λαζάνια και τα απλώνουμε στη βάση του ταψιού.
Προσθέτουμε όλο τον ζουμερό κιμά.
Σπάμε τα υπόλοιπα λαζάνια και τα πιέζουμε να μπουν στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και μπλέκουμε ελαφρά τα δυο μείγματα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο τριμμένο τυρί.
Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 25′.
Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το φαγητό για 10′.
Όσο είναι ζεστά βγάζουμε κουταλιές. Όταν κρυώσουν ελαφρά μετά από 5-10′ και σταθεροποιηθούν, κόβουμε κομμάτια.
Σερβίρουμε τα εύκολα λαζάνια στο φούρνο όσο είναι ζεστά.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο