Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί
Υλικά
Για τους λαχανοντολμάδες
1 λάχανο αφράτο (μεγάλο και ελαφρύ)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. λευκό κρασί
400 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
Για τη γέμιση
750 γρ. κιμά χοιρινό
200 γρ. καπνιστή πανσέτα ψιλοκομμένη
1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τρίμματα φρέσκου ψωμιού
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό (μεγάλο)
Λίγο μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Για τους λαχανοντολμάδες
Αφαιρούμε πρώτα το κοτσάνι του λάχανου, αφού πρώτα το χαράξουμε με μαχαίρι.
Στη συνέχεια, το βυθίζουμε με την τρύπα προς τα κάτω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Το βράζουμε για 10 με 15 λεπτά, έως ότου μαλακώσει ελαφρά.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την πανσέτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα ψίχουλα, την παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.
Το μείγμα θα είναι σφιχτό σαν το μείγμα του κεφτέ.
Για το τύλιγμα
Αφού κρυώσει καλά το λάχανο, αφαιρούμε ένα φύλλο και το γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά.
Ρολάρουμε όπως στους ντολμάδες και με την ένωση προς τα κάτω τους βάζουμε σε σειρά στην κατσαρόλα.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αφήνουμε να τηγανιστούν και να ροδίσουν γύρω γύρω, περίπου για 10 λεπτά, σβήνουμε με το μισό κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, τις ντομάτες και το μπούκοβο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελέγχουμε το αλατοπίπερο στη σάλτσα.