Λαβράκι με φασολάκια στην κατσαρόλα
Υλικά
Μερίδες: 4
800 γρ. φιλέτο λαβράκι
800 γρ. φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 ξερό κρεμμύδι, σε φετάκια
300 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
50 ml λευκό, ξηρό κρασί
80 ml ελαιόλαδο
1/3 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε λαβράκι με φασολάκια στην κατσαρόλα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα φιλέτα ψαριού.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψάρι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και 400 ml ζεστό νερό.
Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε τα φασολάκια για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο τρυφερά και μαλακά θέλουμε.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε τον δυόσμο και βάζουμε με προσοχή το ψάρι μαζί με τα υγρά που πιθανόν άφησε στο πιάτο.
Σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει καλά και το ψάρι, αλλά να παραμείνει ζουμερό.
Δείτε επίσης
- Π.Σ Τυμπακίου: ;Oλα έτοιμα γοια το 2ο “South Santa Run”!
- Στα δικαστήρια διευθύντρια σχολείου από τη Μεσαρά που την “ξήλωσαν” για την αξιολόγηση
- Συντονίζονται οι δήμαρχοι για τον Νότιο Οδικό Άξονα που θα συνδέει νέο αεροδρόμιο – Αγία Γαλήνη
- «Στα γιορτινά» ο Ζαρός με τη διπλή φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων
- Επιτέλους νίκη για τον ΑΟΤ-Tα αποτελέσματα (hl)