Λαβράκι με φασολάκια στην κατσαρόλα
Υλικά
Μερίδες: 4
800 γρ. φιλέτο λαβράκι
800 γρ. φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 ξερό κρεμμύδι, σε φετάκια
300 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
50 ml λευκό, ξηρό κρασί
80 ml ελαιόλαδο
1/3 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε λαβράκι με φασολάκια στην κατσαρόλα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα φιλέτα ψαριού.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψάρι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και 400 ml ζεστό νερό.
Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε τα φασολάκια για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο τρυφερά και μαλακά θέλουμε.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε τον δυόσμο και βάζουμε με προσοχή το ψάρι μαζί με τα υγρά που πιθανόν άφησε στο πιάτο.
Σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει καλά και το ψάρι, αλλά να παραμείνει ζουμερό.
Δείτε επίσης
- Φαντασμαγορική η πρεμιέρα της εορταστικής περιόδου στο Τυμπάκι!
- Γ’ Εθνική: Άλλη μια χαμένη ευκαιρία ανάκαμψης για τον ΑΟΤ-Τα αποτελέσματα
- Τυμπάκι: Σήμερα η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δεντρου
- «Φαμελιά Αστερουσίων»: Κορυφαία συλλογική προσπάθεια για το 2025 στην Ελλάδα!
- Κρήτη: Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για το μέλλον της ελαιοπαραγωγής